Mersin'de komutanlar gözaltına alındı

MERSİN'in Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirilen İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Müdürü Yarbay Bahadır Kazım Ersoy görevinden uzaklaştırılırken, Erdemli ve Silifke İlçe Jandarma komutanları gözaltına alındı.

Mersinde komutanlar gözaltına alındı
23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:02 tarihinde eklendi.
İl Jandarma Komutanlığı Harekât Eğitim Şube Müdürü Yarbay Bahadır Kazım Ersoy'un 15 Temmuz gecesi Tarsus'a gelerek, Üsteğmen Ahmet Pek'in koordinesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı'nı yönetip, Kaymakam Bekir Atmaca'yı arayıp, "İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelimiz ve ben emrinizdeyim Sayın Kaymakamım" dediği ortaya çıkmıştı. 
 
Görevden uzaklaştırılan Yarbay Ersoy, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Değerli Türk halkı, ben de görevden uzaklaştırıldım. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama benim ve ailemin haksız yere canlarını acıtan kimseye hakkımı helal etmiyorum. İnanınız hiç bir grubun içinde olmadım. Saygılarımla" ifadelerine yer verdi.
 
Bu arada, Silifke İlçesi'nde darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Özcan ile Erdemli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Kozan da gözaltına alındı. Dün gece Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gözaltına alan Kozan'da Mersin'e sevk edildiği öğrenildi.