Mersin'de, Mursi'ye destek eylemi

Mersin'de bir grup, Mısır'da darbe karşıtlarına yapılanlara tepki göstererek, Mursi'ye destek verdi.

Mersinde, Mursiye destek eylemi
15 Ağustos 2013 Perşembe 21:28 tarihinde eklendi.
Mustazaflar Cemiyeti üyesi yaklaşık 100 kişi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Kuru Çeşme'de bir araya geldi. Çeşitli dövizler ve pankartlar taşıyan grup bir süre slogan atıp, tekbir getirerek Mısır'da yaşananları protesto etti.

Mustazaflar Cemiyet Şube Başkanı Veysi Yumlu, Mursi'nin çalışmalarının bazılarını rahatsız ettiğini belirterek, "Zalimler bazı tuzaklar kurdular. Müslümanlar iktidarda başarısız olsun diye her fırsatta önlerini kestiler. Bu da yetmedi kendi demokrasi putlarını ayaklar altına alarak, halkın oyları ile iktidara gelmiş olan, amacı halkına ve Müslümanlara hizmet etmek olan Mursi'nin yönetimine silah zoruyla el koydular" dedi.
 
Mısır'dakilerin acısını Mersin'den hissettiklerini kaydeden Yumlu, "Mısır'da olan acı, hüzün Mersin'de bulunan Müslümanların acı ve hüznüdür. Allah ve resulü biz Müslümanları kardeş kılmıştır. Allah ve resulü bizleri birbirimize emanet etmiştir.

Dünyanın bir ucunda bir Müslüman kardeşimizin ayağına diken batsa, diğer ucundaki Müslüman bunu hissetmelidir. Bugün dikenler değil üzerimize bomba ve mermiler yağıyor. Bir olma ve birlikte olma zamanıdır. Daha Mısır gibi kaç katliam gözlerimizin önünde cereyan edecek.

Bunlar yek vücut olmamız için acaba yeterli değil mi? Bugün dünya Müslümanların tek kurtuluş reçetesi biz Müslümanların bir olmasından geçer" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA