Mersin'de nükleer eylem

Mersin'de bir grup çevreci Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'ne yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'ne tepki gösterdi.

Mersinde nükleer eylem
27 Nisan 2013 Cumartesi 15:41 tarihinde eklendi, 1.190 kez okundu.

 

Ulu Cami önünde toplanan yaklaşık 200 çevreci, 'Akkuyu Çernobil olmayacak' ve 'Nükleer Santral istemiyoruz' pankartı açtı. CHP Mersin Milletvekilli Vahap Seçer, Aytuğ Atıcı ile CHP İl Başkanı Faruk Akar'ın da destek verdiği çevreciler, 'Nükleere inat, yaşasın hayat', 'Mersin uyuma Akkuyu'ya sahip çık', 'Nükleerle savaş insanla barış' sloganları atarak Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu'na kadar yürüdü.

Mersin Nükleer Platformu adına söz alan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Çernobil kazasının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen etkinlerinin halen sürdüğünü belirterek, "Yaşam hakkımızı elimizden almak, doğayı ve yaşamı talan etmek isteyenlere gerekli yanıtı vermek için buradayız. Barışı ve yaşam hakkımızı savunmak, çocuklarımızın geleceğini sonuna kadar koruyacağız. Hükümetin nükleer santralleri tercihi siyasidir ve bu dayatma kabul edilemez. Bizler baştan Akkuyu'da olmak üzere ülkemizin hiçbir yerinde yeni Çernobiller kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bu vesileyle, hükümeti bir kez daha bu maceradan vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi. CHP Milletvekili Atıcı, Çernobil'den ders çıkartmayanların, Akkuyu'ya santral kurmak için büyük bir çaba verdiğini ifade ederek, "Şu güneşe bakarak burada nükleer santral kurmak isteyenler utansınlar. Biz burada güneşin altında yanarken, daha dünyanın birçok yerinde karlar erimedi. Biz bu güneşten yararlanmadan, biz bu elektrik kablolarındaki kaçakları engellemeden nükleer santral yapmaya kalkan bu hükümetin siyasi amaçlarını biliyoruz. Bu yüzden de Akkuyu'da yapılacak olan nükleer santrale kesinlikle karşı çıkıyoruz. Sizler arkamızda olduğunuz sürece bizler bu sürece hayır diyeceğiz" diye konuştu.
 
Çevreciler açıklamaların ardından sloganlar atarak dağıldı.

DHA