Merve’nin sevgilisi benzin kaçakçısı mı?

Ilıcalı’nın hakkında 500 bin TL’lik dava açtığı Türkiye eski güzeli Merve Büyüksaraç’ın bir süredir beraber olduğu iş adamı Nurettin Kutlu’nun geçmişiyle ilgili arşivden ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Mervenin sevgilisi benzin kaçakçısı mı?
24 Ağustos 2012 Cuma 14:04 tarihinde eklendi, 4.271 kez okundu.

Acun Ilıcalı’yı Survivor yarışmasının adil olmadığını öne sürmesiyle küplere bindiren ve tazminat davasını kaybetse bile 500 bin TL tazminatı rahatlıkla ödeyebilecek durumda olduğunu söyleyen Büyüksaraç’ın sevgilisi Kutlu’nun akaryakıt kaçakçılığından birçok kez gözaltına alındığı öne sürüldü.

Merve Büyüksaraç’a son dönemde aldığı otomobil başta olmak üzere pahalı hediyelerle gündeme gelen Kutlu’nun geçmişiyle ilgili haberleri derleyen ayakligazete.com, iş adamının Urfalı 11 çocuklu fakir bir ailenin çocuğuyken, 10 yıl önce kaçak benzin işine girip bir anda trilyoner olduğunu gündeme getirdi.

Kutlu’nun bir keresinde bir beyaz tilki yüzünden Jandarma’ya yakalandığıyla ilgili arşivlerde çok ilginç bir haber de bulunuyor.

 
İŞTE KUTLU HAKKINDA ÇIKAN  O HABERLER
 
BEYAZ TİLKİ YAKALATTI…
 
Belgrad Ormanları'nda yaşayan ve efsane haline gelen ‘‘Beyaz Tilki’’ iki meraklı jandarmayı peşine takıp Karadeniz sahillerini kirleten benzin kaçakçılarını yakalattı. İstanbul'un benzin ihtiyacının yarısını karşılayan kaçakçıları, suçüstü yakalatan tilki, ormanda kayıplara karıştı. Jandarma, tilkinin hakkını yememek için, kaçak benzin operasyonuna ‘‘Beyaz Tilki’’ adını verdi.
 
Sarıyer'de bir efsane haline gelen, pek çok kişinin anlata anlata bitiremediği, ama çok az kişinin gördüğü Beyaz Tilki, Kurban Bayramı'nın ilk gecesi Kısırkaya Köyü yakınlarında, Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'nda görevli timin önünden ok gibi geçti. Gecenin karanlığında 50 metre kadar uzakta durdu. Cipin farlarının ışığında kor gibi parlayan gözleriyle askerlere baktı. 20 metre daha koşup yine durdu. Tilkiyle ilgili anlatılanları çok sık dinlemiş olan jandarmalar, merakla peşine takıldılar. Zaman zaman durup cipin gelip gelmediğini kontrol eden Beyaz Tilki, Mandıra Mevkii'nde karanlığın içinde gözden kayboldu.
 
ELEBAŞI ROMANYA'DA
Beyaz Tilki gittikten sonra bir süre çevreye bakınan jandarmalar, gitmeye hazırlandıkları sırada, kömür kamyonlarının geçtiği yolun 100 metre aşağısındaki kumsalda ışıkları fark ettiler. Jandarmalar, kıyıya yanaştırdıkları tekneden hortumla karadaki tankere benzin pompalayan kaçakçıları suçüstü yakaladılar. Kaçakçılarla birlikte, içinde 51 ton benzin bulunan üç tanker de ele geçirildi.
 
Karakola götürülerek sorguya alınan işçiler ve tanker şoförlerinin ifadeleri doğrultusunda, şebekenin elebaşılarından Yusuf Gözübüyük de yakalandı. Jandarma tarafından sorgulanan Yusuf Gözübüyük, asıl patronun amcaları Adem ve Recep Gözübüyük olduğunu, malın Türkiye'deki sevkiyatının Nurettin Kutlu ve Sabri Tüfekçi isimli şahıslar tarafından yapıldığını söyledi. İlk operasyonda yakalanan sanıklar Yusuf Gözübüyük, İlyas Yağmur, Hacı Diş, Çetin Korkut, Murat Doğutaş, Ersoy Şengezer, Zeki Sepetçi, Mustafa Erdem, İsmet Bekiroğlu, Cengiz Bekiroğlu, Adem Aksoy, Sinan Yaman ve Yusuf Korkmaz, Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Kaçak benzin ve mazotun Karadeniz'den pompalanıp tankerlerle istasyonlara dağıtılmasını organize edenlerden Nurettin Kutlu da üç gün önce yakalandı. Tuzla'da devam eden ‘‘Beyaz Yakıt’’ operasyonunda da adı geçen Kutlu'nun sorgusu devam ediyor. Beyaz Tilki Operasyonu'nun Romanya'da olduğu belirtilen elebaşısı Adem Gözübüyük ve Recep Gözübüyük ile diğer organizetör Sabri Tüfekçi'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
 
İyi tezgáh kurmuşlar 
Şebeke, Avrupa'daki rafinerilerden temin edilen benzin ve mazotu, yasal boşlukları bulunan Romanya'dan tankerlere yüklüyor. Bu iş için Gürcistan'da paravan şirketler kurulmuş. 2 milyon litre yakıt kapasiteli tankerler, Karadeniz'de güvenlik güçleri tarafından durdurulmaları halinde, ‘‘Gürcistan'a gidiyoruz’’ diyorlar. Yakıt, İstanbul açıklarında tekne tankerlere aktarılıyor. Daha sonra da Zekeriyaköy ve Kemerburgaz sahillerinden kıyayı yaklaşan tekne tankerlere takılan hortumlarla kara tankerlerine pompalanıyor. Karadeniz kıyısında kömür madeni işleten Kutmangil Madencilik'e ait kantarlarda tartılan tankerlere, irsaliye kesiliyor. Tanker sürücüleri görevlilere yakalandıklarında, hiçbir resmi niteliği olmayan irsaliyeleri gösterip kurtuluyorlar.
 
150 bine mal edip 700 bine satıyorlar
Tuzla'da yürütülen ‘‘Beyaz Yakıt’’ ve Sarıyer'deki ‘‘Beyaz Tilki’’ operasyonları, Türkiye'ye kaçak yakıt getirmenin başka yolları da olduğunu ortaya çıkardı. Bunlardan biri yurtdışından gümrüklere getirilen yakıtın miktarının, olduğundan çok daha az gösterilmesi. Bu kaçakçılıkta, gümrük memurlarının da suiistimali olduğu iddia edildi. Diğer yöntem ise Boğaz'dan geçen uluslararası gemilere yakıt ikmali yapan tankerlerin yaptığı kaçakçılık. Gemi kaptanlarıyla anlaşan tanker sahiplerinin gemilere, bildirdikleri resmi miktardan çok daha az yakıt bastıkları, artanı da götürüp istasyonlara sattıkları ileri sürüldü. Şebekenin, kaçak benzinin 150 bin, mazotun da 90 bin liraya malettiği anlaşıldı. Devletin sadece İstanbul'da, kaçak yakıt nedeniyle yılda 1 milyar dolar vergi kaybı olduğu belirtildi.
 
Patron utanmadan bir de hacca gitmiş
Geliri milyar dolarla ifade edilen kaçak benzin ve mazot şebekesinin başında, Adem ve Recep Gözübüyük kardeşler bulunuyor. Bu yıl hacca gittiği belirtilen Ankara Haymanalı Adem Gözübüyük ile kardeşinin kaçak yakıt işini 10 yıldır yaptıkları ifade edildi. Yılın büyük bölümünü Romanya'da geçiren ve kaçakçılık için bu ülkede politikacılarla bağlantı kuran Gözübüyük kardeşlerin, operasyondan önce sık sık Türkiye'ye gelip gittikleri anlaşıldı.
 
Beyaz benzin prensi ile pembe hayat 
Urfalı 11 çocuklu fakir bir ailenin çocuğuyken, 10 yıl önce kaçak benzin işine giren Nurettin Kutlu, bir anda trilyoner oldu. Birbirinden güzel kadınlar, lüks otomobiller ve bir milyon dolarlık yatıyla Kutlu, Arap şeyhleri gibi yaşıyor.
 
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde dünyaya gelen Nurettin Kutlu'nun 10 kardeşi vardı. Ortaokulu güçlükle bitirebildi. Ailesi, Körfez Savaşı'nda İzmit'e göçünce, tanker şoförü olarak hayata atıldı. Akaryakıt kaçakçılığı yüzünden defalarca gözaltına alındı, hapse girdi. ‘‘Beyaz Benzin’’ ve ‘‘Beyaz Tilki’’ operasyonlarının bir numaralı sanığı Nurettin Kutlu, şimdi 34 yaşında. Tutuksuz yargılanıyor.
 
Trilyonlara hükmediyor. Kendisini armatör olarak tanıtıyor. Otomobillerden, Mercedes'in S500 ve CLK 200'ünü tercih ediyor. Yazları genellikle Kalamış Limanı'nda demirli, bir milyon dolarlık Teda adlı yatında kalıyor, birbirinden güzel mankenleri ağırlıyor. Bir tek Melike Dindoruk'tan vazgeçemiyor. Jandarma tarafından dört kez gözaltına alınmış Nurettin Kutlu’nun yanında iki seferinde Dindoruk varmış. Diğer ikisinde ise farklı kadınlar. Jandarma operasyonunda gözaltına alınan Melike Dindoruk, sevgilisi Nurettin Kutlu için, ‘‘Doğru dürüst yemeyi içmeyi bilmez. İşportadan giyinirdi. Elinden tutup Beymen'e götürdüm’’ demişti. Adına hiç şirketi bulunmayan Kutlu'nun, yakınlarının adına açtığı bazı benzin istasyonları, Dindoruk'un ifadeleriyle ortaya çıktı. Dindoruk, ifadelerinde, sevgilisinin kendisine bir otomobil aldığını söyledi. Jandarma, benzini nereden aldığını sorunca da sevgilisinin bağlantılı olduğu benzin istasyonlarını tek tek saydı. Depoyu doldurup para vermediğini de anlattı.
 
Piyasam arttı
Geçen yıl nisanda tutuklanıp, altı ay sonra serbest bırakılan Kutlu, sevgilisinin ifadelerine ‘‘Hayatın nimetlerini benimle tanıdı. Hayatında yata mı binmişti’’ diye tepki gösterdi. Beyaz Benzin Operasyonu'ndan sonra Kutlu ile Dindoruk'un araları açıldı. Kutlu, kendisini sorgulayan jandarmaya ‘‘Beni yakalamakla elinize ne geçiyor? Haberlerim çıktıkça, eğlence álemindeki fiyatım artıyor. Bende para olduğunu duyan kadınlar peşime takılıyor. Size teşekkür etmeliyim’’ diyordu.
 
Şoförlükten trilyonerliğe
Milyarlarca dolarlık akaryakıt kaçakçılığının ortaya çıkarıldığı jandarmanın ‘‘Beyaz Benzin’’ ve ‘‘Beyaz Tilki’’ operasyonlarının baş sanıklarından Nurettin Kutlu'nun babası Fahri Kutlu, Irak'tan kamyonuyla ucuz akaryakıt getirip, Türkiye'de satıyordu. 1991 yılında Körfez Savaşı çıkınca işsiz kalan Fahri Kutlu, Kocaeli Dilovası'na taşındı. Ortaokul mezunu olan Nurettin Kutlu, boya maddelerinden ürettiği kaçak akaryakıtı piyasaya süren Viranşehirli Ahmet Çeken'in şirketinde, bekçilik ve tanker şoförlüğü yaptı. Silah kaçakçılığı suçundan tutuklanan Ahmet Çeken'in ABB Denizcilik'teki hisselerini alan Nurettin Kutlu, şoför olarak çalıştığı firmanın ortağı oluverdi. Kaçak akaryakıtın bire beş kazandıran tatlı kárıyla, yeni şirketler kurdu, tanker filosu oluşturdu. En kárlı işini, Dilovası Gümrüğü'nde, ithal akaryakıtın depolandığı Pürsan Antrepoları'nı kiralayarak yaptı.
 
Kocaeli Emniyet Müdürü Erdinç Sarıalp'e, kaçak benzin işini sürdürebilmek için rüşvet vermekle suçlanıyor. Romanya'dan Adem Gözübüyük'ün deniz yoluyla gönderdiği benzini, Sarıyer kıyılarında tankerden boşaltıp, istasyonlara dağıtmak suçundan yargılanıyor. Jandarmanın tespitlerine göre şu anda, İstanbul Kağıthane, Kartal, Sultanbeyli, Halkalı, Hadımköy, İzmit ve Bursa'da 10 civarında benzin istasyonu bulunuyor.

Milliyet