Merzifon protokolünden yağmur duası

Bu yıl yağışların az olması sebebiyle Merzifon ilçesinde yaklaşık 2 bin çiftçi yağmur duasına çıktı. Merzifon Ziraat Odası’nın 'Önce Vatan Tepesi’nde düzenlediği yağmur duasına, ilçeye bağlı 69 köyden 2 bin civarında çiftçinin yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

Merzifon protokolünden yağmur duası
19 Ocak 2014 Pazar 18:11 tarihinde eklendi.

Yapılan yağmur duasına; Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ‘Amin’ dedi.

İlçe Müftüsü Mustafa Altun, yağmur duası öncesinde küs olanların barışmalarını istedi ve yağmur duasının geleneklerde var olduğunu söyledi.

Kuraklığın kalkması ve rahmetiyle tecelli etmesi için dua edildiğini kaydeden Müftü Altun, “İnşallah Cenab-ı Allah rahmetini lutfeder ve buradaki Müslüman kardeşlerimiz de bu rahmete kavuşmanın kadrini, kıymetini bilir. Önemli olan nimetin de kıymetini bilmek lazımdır. Yani başımız dara geldiği zaman dua edip sadece Allah-u Teâlâ’yı böyle anlarda hatırlamak değil, Allah-u Teâlâ’yı her zaman hatırlayıp, her zaman verdiği nimetleri şükrederek, ondan rahmet talep etmek lazımdır.” dedi.

Altun, “Bu, dinimizde, geleneğimizde olan bir husustur. Sevgili Peygamberimiz (sas) dua için ‘İbadetin ta kendisidir' ifadesini kullanmıştır. Bir başka hadisinde ise dua için 'İbadetin özüdür' demektedir. Aynı zamanda ibadet etmek için buraya toplandık. Sevgili Peygamberimiz (sas) kuraklık olduğunda kendisine müracaat olduğunda ellerini açmış Allah’a yalvarmıştır.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar ellerini ters çevirerek yağmur duası yaptı.


CİHAN