Mesir Festivali'nin Hafsa Sultan'ı

Manisa 473'ncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada Fatma Dilara Aras, festivalin Hafsa Sultan'ı seçildi.

Mesir Festivalinin Hafsa Sultanı
14 Mart 2013 Perşembe 20:45 tarihinde eklendi, 3.440 kez okundu.

 

Manisa 473'ncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada 16 aday arasından Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü 4'ncü Sınıf öğrencisi Fatma Dilara Aras, festivalin Hafsa Sultan'ı seçildi.
 
Manisa 473'ncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında, Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda 'Festivalin Sultanı Siz Olun' sloganıyla yarışma düzenlendi. Yarışmaya ön elemeyi geçen 16 genç kız katıldı. Tek tek sahneye gelerek kendilerini tanıtan adaylar, daha sonra geleneksel kıyafetler giyip, Hafsa Sultan'ı yaptığı mesir macunuyla iyileştiren Hekimbaşı Merkez Efendi'ye beraatını verişini canlandırdılar. Genç kızlar, Hafsa Sultan seçilebilmek için tüm hünerlernini sergileyip, kıyasıya mücadele etti.

Manisa Vali Yardımcısı Mehmet Yüce'nin başkanlığında, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Turizm Manisa İl Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hesna Dayıoğlu ile Yavaşlar Kuyumculuk temsilcisinden oluşan jüri, kararı vermekte zorlandı. Jüri, Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü 4'ncü Sınıf öğrencisi Fatma Dilara Aras, festivalin Hafsa Sultan'ı seçti.

Aynı zamanda Manisa Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencisi olan Aras'ın nedimeliğini ise sırayla ilk beşe giren Begüm Pilgiz, Betül Apak Zeynep Erlik ve Meltem Tunca yapacak. Yarışmada dereceye giren adaylar, jüri üyeleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Festivalin Hafsa Sultan'ı seçilen Aras'a yarışmanın 3 yıldır sponsorluğunu yapan Altınbaş Kuyumculuk tarafından takı seti hediye edildi.
 
BİRİNCİ OLMAYI BEKLEMİYORDUM
 
Aras'a 'sultanlık tacını' geçen yılki festivalin Hafsa Sultan'ı seçilen Tuğçe Kırlı taktı. Tacını takmanın mutluluğunu yaşayan Aras, "Dereceye gireceğimi düşünüyordum. Ama birinci olmayı beklemiyordum. Duyunca çok şaşırdım ve sevindim. Diğer arkadaşlarımla çok çalıştık ve hazırlandık. Hepsi hak etti. Manisa'yı ulusal ve uluslararası fuarlarda en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi. Aras, iyi bir tiyatrocu olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
 
Bu yıl 24 Mart Pazar günü yapılacak mesir saçım töreninde, Hafsa Sultan'ı Manisalı tiyatrocu Demet Evgar canlandıracak. Yıl boyu devam edecek diğer mesir festivali etkinliklerinin Hafsa Sultan'ı ise Fatma Dilara Aras olacak.

DHA