"Mesleğim: Dava mankeni"

Oda TV davasında ikinci duruşma, bu sabah, İstanbul'da Çağlayan Adliyesi’nde başladı. Sanıklardan Yalçın Küçük'ün "Mesleğiniz ne?" sorusuna verdiği "Dava mankeniyim" yanıtı, salonu güldürdü.

Mesleğim: Dava mankeni
26 Aralık 2011 Pazartesi 12:36 tarihinde eklendi, 1.234 kez okundu.

 

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında, gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 2. duruşması başladı. 
     
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayındaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi. 
     
Duruşmaya geçtiğimiz cuma günü 16. Ağır Ceza Mahkemesine atanan Mehmet Ekinci başkanlık ediyor. 
     
Kimlik tespiti için kürsüye çıkan sanık Yalçın Küçük'e mahkeme başkanı Mehmet Ekinci mesleğini sordu. Küçük, "En son kimliğim dava mankeni idi. Önemli davalara beni alırlar. Çok mesleğim var. Diğer mesleğim savaşırım, gaziyim, Ercan Havalimanını ve Gazi Magosa'yı ben aldım. Gazi maaşım var. Ayrıca üniversitede hocalık yapıyorum. Girmediğim hapishane kalmadı" dedi. 
     
Tutuklu sanık Müyesser Uğur'un avukatı, iddianame ve delil klasörlerinin yayınlanmasının yasaklanmasına ilişkin talepte bulundu. Ancak sanık Müyesser Uğur söz alarak, bu talebinden vazgeçtiğini ifade etti. 
     
Duruşma, TRT Radyo spikerinin iddianameyi okumasıyla devam ediyor. 
   
 Bu arada CHP İstanbul milletvekilleri Umut Oran, Oktay Ekşi, Binnaz Toprak ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.