Messi vergi borcunu ödedi

Vergi kaçırdığı gerekçesiyle 17 Eylül’de sanık olarak ifade vermeye çağrılan Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, İspanya Gelir İdaresi Başkanlığı’na borcunu fazlasıyla ödedi.

Messi vergi borcunu ödedi
04 Eylül 2013 Çarşamba 22:52 tarihinde eklendi.


Arjantinli yıldız Messi’nin usulsüzlük yaptığı öne sürülen 4,1 milyon euroluk vergisini faiziyle birlikte 14 Ağustos’ta 5,01 milyon euro olarak ödediği bildirildi.

Barcelona yakınlarındaki Gava Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, Messi’nin avukatlarının o gün başka bir taahhütü bulunduğu gerekçesiyle erteleme talep etmesine rağmen duruşmanın yapılacağı belirtildi.

17 Eylül'de ifade verecek olan Barcelonalı süper yetenek, ertesi gün Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a karşı forma giyecek.

Messi ve babası Jorge Horacio, 2007-2009 yılları arasında Arjantinli yıldızın, paravan şirketler aracılığıyla imaj haklarından elde ettiği gelirin vergisini devletten kaçırmakla suçlanıyordu.

Bu tür meselelerle kendilerinin ilgilenmediğini açıklayan Lionel Messi, dava açıldıktan bir süre sonra, 2010 ve 2011 seneleri için 10 milyon euro ek vergi ödemişti.

2000 senesinden itibaren Barcelona’da oturumu bulunan Messi, 2005’te İspanyol vatandaşlığını da almıştı.

Dünyanın en çok kazanan sporcularından biri olan Lionel Messi, yıllık ücreti, bonuslar ve imaj hakları dahil senede 30 milyon euro’nun üzerinde para kazanıyor. 


CİHAN