"Messi'den, Maradona'dan daha büyük..."

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Messi'den Maradona'dan daha büyük bir dünya yıldızı yetişecekse, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'ndan çıkmasını dilediğini söyledi.

Messiden, Maradonadan daha büyük...
26 Mart 2013 Salı 00:12 tarihinde eklendi, 3.001 kez okundu.

 

The Grand Tarabya Hotel'de gerçekleştirilen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kura çekimi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Denizli, milli takımın bulunduğu C Grubu'ndan çıkacağına inandığını belirterek, "Rize'de takımımızın yanında olacağım. Messi'den Maradona'dan daha büyük bir dünya yıldızı yetişecekse bu turnuvadan çıkmasını diliyorum. Turnuvanın bunu yüz akıyla yerine getireceği bir turnuva olarak hatırlanmasını istiyorum" dedi. Denizli, "Zorlanacağımız rakipler hangisi olur" sorusuna, "Hiçbiri olmaz" yanıtını verdi. 
 
AK Parti İstanbul Milletvekili, eski milli futbolcu Hakan Şükür de emeği geçenlere teşekkür ederek, "Elimizden geldiğince misafirperverliğimizi göstereceğiz. Kupanın Türkiye'de kalmasını istiyoruz, bu arkadaşlarımıza mesajımız olsun. Bu çok büyük bir organizasyon. Hepimizin hayalinde olan bu kupada, sporcularımız öncelikle insana saygıdan yola çıkarak, centilmenlik anlayışıyla hareket edip gönülleri kazansın. Sonra da hak eden kupayı kazansın, bu Türkiye olsun" diye konuştu.
 
Eski milli kaleci Rüştü Reçber de kupanın Türkiye'de kalması temennisinde bulundu. 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı oyuncularından Salih Uçan, turnuvanın kendileri için çok büyük bir şans olduğunu ifade ederek, "Hepimiz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Turnuva öncesinde çok heyecanlıyız. Kuralar çekildikten sonra daha da heyecanlandık. Hepimiz çok mutluyuz ve kendimize güveniyoruz. Grubumuzun çok zor olduğunu düşünmüyorum. Bu gruptan rahatlıkla çıkabiliriz. Takımımız çok iyi. Dünkü hazırlık maçında da neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Çok iddialıyız ve önemli başarılara imza atacak bir takıma sahibiz" dedi.
 
Salih Uçan, kura çekimi sırasında kendilerine destek olacaklarını söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin desteğini her zaman beklediklerini vurgulayarak, "Fatih Terim ve Mustafa Denizli, çok büyük kişilikler. Onların verdiği destek, bizleri onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Onların desteklerini her zaman sürdürmesini temenni ediyoruz. İnşallah kendilerinin ve taraftarımızın da desteğiyle çok büyük başarılar elde edeceğiz" dedi.
 
Milli futbolculardan Kayserisporlu futbolcu Okay Yokuşlu ise 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın FIFA'nın düzenlediği en büyük ikinci organizasyon olduğunu ifade ederek, "Bunun ülkemizde olması gurur verici. Biz de doğal olarak bu turnuvaya çok iyi hazırlanıyoruz. Dünya Kupası, herkese denk gelmeyecek bir şey. Bana denk geldiği için şanslı olduğumu düşünüyorum. Bu turnuvada takımım için elimden geleni yapacağım. Kendi halkımızın önünde kupanın Türkiye'de kalmasını sağlayacağız" diye konuştu. 

DHA