''Mesut üzerine katarak ilerliyor!''

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, milli takımın göçmen kökenli oyuncuları Sami Khedira ile Mesut Özil'in hakkında açıklamalarda bulundu.

Mesut üzerine katarak ilerliyor!
26 Aralık 2010 Pazar 16:22 tarihinde eklendi.

 

Löw, "Welt am Sonntag" ve "Berliner Morgenpost" gazetesinde yayınlanan röportajında, milli takım oyuncularının performanslarını özellikle Dünya Kupası sırasında büyük ölçüde artırdığını belirterek, "Sami Khedira ve Mesut Özil kendisini çok iyi geliştirdi. Hiç kimse bu oyuncuların Dünya Kupası'ndan sonra Real Madrid'e geçeceğini tahmin edemezdi" dedi.
 
Dünya Kupası'ndaki oyunları sonucunda Khedira ve Mesut'un Real Madrid'den çok iyi teklifler aldığını ifade eden Löw, Alman Milli Takımı oyuncularının Dünya Kupası'ndan sonra genel olarak değerlerini artırdığını ve Almanya dışında daha yoğun bir şekilde fark edildiklerini kaydetti.
 
Michael Ballack'ın sakatlığından sonra milli takımda yeniden takım kaptanı olarak yer alacağını da belirten Löw, "Takıma döndüğü takdirde yeniden oyuncuların kaptanıdır. Takıma dönmek için ne kadar istekli olduğunu biliyorum. Biraz oynamaya ihtiyacı var. Ondan sonra her şey kendiliğinden düzene girecektir" şeklinde konuştu.
 
Alman 1. Ligi'nde büyük puan farkıyla sezonun ilk yarısını lider kapatan ve Türkiye A Milli Takımı futbolcusu Nuri Şahin'in de oynadığı Borussia Dortmund'un şampiyon olup olamayacağı şeklindeki bir soruya karşılık da Löw, Dortmund'un şampiyon olabileceğini, ancak yetenekli ve genç oyunculardan oluşan takımın işinin hiç de kolay olmadığını söyledi.

Habertürk