Metal işçileri kıdem tazminatı için yürüdü

Bursa’da DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi yüzlerce metal işçisi, hükümetin kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik çalışmalarına karşı Mudanya ilçesinde eylem yaptı.

11 Kasım 2013 Pazartesi 19:43 tarihinde eklendi.

Mudanya'da Mütareke Meydanı’ndan İskele Meydanı’na kadar sloganlar atarak kordon boyundan yürüyen işçiler, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı olduklarını haykırdı.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun hazır bulunduğu Mudanya’daki kitlesel eyleme, ilçede faaliyet gösteren Türk Prysmian kablo fabrikasında çalışan sendikalı işçilerin yanı sıra Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, CHP Mudanya Belediye Başkan aday adayı Hayri Türkyılmaz ile Mudanya Emek ve Demokrasi Platformu’na üye dernekler de katıldı.

İşçiler kordon boyundaki yürüyüş boyunca, "Tazminat hakkımız engellenemez", "Ölmek var, dönmek yok, kıdemi vermek yok", "AKP yasanı al başına çal" sloganları attı.

İşçiler adına açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Zorunlu Tasarruf Teşvik Fonu, Konut Edindirme ve İşsizlik fonlarında olduğu gibi Kıdem Tazminatı Fonu’nun da akıbetinin siyasal iktidar tarafından yağmalanmak olacağını belirtti.

Kıdem tazminatının ücret niteliğinde olduğunu dile getiren Serdaroğlu, işçilerin 1936 yılından bu yana 77 yıldır kullandığı kıdem tazminatı hakkının sermaye ve hükümet cephesinin hedefi haline getirildiğini kaydetti.

"Hükümet, taşeronu kural haline getirmek istiyor, özel İstihdam Büroları ile işçi simsarlığı teşvik ediliyor" diyen Serdaroğlu, "Kıdem tazminatımızın tasfiyesi ücretlerimizin gasp edilmesi demektir. Tüm işçilerin vazgeçilmez hakkı olan kıdem tazminatının gasp edilmesine sessiz kalmayacağız. Buna izin vermeyeceğiz, haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz." diye konuştu. 


CİHAN