"Metal işçisi greve hazır"

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler toplu sözleşme görüşmelerinin hala bir çözüme kavuşturulamaması nedeniyle bu akşam İzmit kent merkezinde yürüyüş yaptı.

Metal işçisi greve hazır
06 Mayıs 2013 Pazartesi 21:36 tarihinde eklendi.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, metal iş kolunun Türkiye'nin en dinamik ve ekonomiyi sırtlayan bir işkolu olduğunu belirtirken, hakkını alamayan metal işçisinin greve de hazır olduğunu söyledi.

İzmit'te Merkez Bankası önünde toplanan ve sayıları 500'ü aşan, ayrıca ÖDP, EMEP ve KESK'in de destek verdiği Birleşik Metal Sendikası üyesi işçiler Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada bir konuşma yapan Birleşik Mertal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Metal iş kolu Türkiye'nin en dinamik ve ekonomisini sırtlayan bir iş koludur.

Kocaeli'de de lastik ve otomotiv fabrikalarında, demir çelik fabrikalarında insanlar zor şartlarda çalışıyor. Hayatı üretiyor. Ama kendisi hayatın kıyısında yaşamaya şehirlerin kıyısında yaşamaya zorlanıyor" diyerek şöyle devam etti: "İşte metal sektörünün onun için bütün sektörlerden daha büyük bir önemi vardır. Metal sektörü işçileri işi bırakırsa Türkiye'da hayat durur. Türkiye'nin ekonomisini sarsar. Onun içindir ki metal işçileri bugün verilen zamma layık değildir. Onun mücadelesini yapmaktadır.

Siyasi iktidar Türkiye'de bir yasa çıkartacağı gerekçesiyle matal işçilerinin ve tüm işçilerin toplu sözleşme hakkını elinden aldı. Yasa dışı davranarak onları geciktirdi. Biz bu süreç içerisinde olabildiğince süreci lehimize dönüştürecek planları yerine getirmeye çalıştık.

Çaykur'da yaşananları biliyorsunuz. Başbaka'nın memleketinde halkın alınteriyle devletin parası grevi kırmak için kullanıldı. Orada onbinlerce çay işçisi geleceğinin karartıldığı bir sürece dahil edildi. Zannetmesin ki bugün galip gibi görünenler yarın bunun acısını yaşamayacak.

Metal işçinin önemini bilerek o işçileri kontrol altına almak için kendi yandaş sendikalarını yarattılar. Biz bunların tezgahlarını bozacağız. Oyunlarını metal işçilerine göstereceğiz. Metal işçisi greve hazırdır. Hodri meydan. Tarih veriyorum. Birlikte mücadele etme ve birlikte greve çıkma tarihi, gelin 3 Haziran'da greve çıkalım."


DHA