Metehan Yüzbaşı'yı duygulandıran mektup

ŞIRNAK'a PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Elazığ'dan operasyonlara katılmak için gelen 'Serdarlar' diye anılan taburda görev yapan Metehan Yüzbaşı, kendisini duygulandıran bir tesadüf ile karşılaştı.

Metehan Yüzbaşıyı duygulandıran mektup
04 Mayıs 2016 Çarşamba 17:34 tarihinde eklendi, 1.655 kez okundu.
Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu'nda okuyan yiğeni Elif'in Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan asker ve polisler için yazdığı mektup tesadüfen amcası Metehan Yüzbaşı'na ulaştı. Metehan Yüzbaşı gözyaşları içinde elleri titreyerek yiğeni Elif'in yazdığı mektubu tekrar tekrar okudu.
 
Elazığ Jandarma Özel Harekat Birliği'nde görev yapan Metehan Yüzbaşı, 'Serdarlar' adı ile anılan taburu ile birlikte Şırnak merkezinde PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla devam etmekte olan operasyonlara katıldı. Metehan Yüzbaşı, uzun süredir devam eden çatışmaların silah arkadaşları ile yemekhanede bulunduğu sırada Türkiye'nin dört bir köşesinden vatandaşların askerlere destek ve moral vermek için gönderdiği kolilere baktı. Metehan Yüzbaşı'nın 'Okçu' lakaplı silah arkadaşı elindeki zarfı kendisine verdi. Metehan Yüzbaşı, zarfı aldı ve zarfın üzerindeki notu okuyunca mektubun Elif isimli bir kız çocuğundan geldiğini, zarfın üzerinde soyadının yazılı olmadığını gördü. "Acaba" diye geçirdi içinden ve zarfı açarak mektubu çıkardı ve okumaya başladı.
 
MİNİK ELİF’İN KOCAMAN YÜREĞİ
 
"Sevgili asker abilerim,
 
Size bu mektubu Ankara Keçiören'den yazıyorum. Ortaokul 5'inci sınıf öğrencisiyim. Adım Elif. Çok güzel bir görev yapıyorsunuz. Ama çok tehlikeli. Vatanımızı düşmanlardan koruyorsunuz. Geceleri uyumayıp belki de nöbet tutuyorsunuz. Kim bilir belki de nöbet tutma uğruna can veriyorsunuz. Vatan ve millet uğruna genç yaşınızda şehit oluyorsunuz. Sizler bizim amcalarımız ve ağabeylerimizsiniz. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Anneniz, babanız, eşiniz ve çocuğunuz umut içinde sizi bekliyor. Bunu sakın unutmayın. Vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha anlıyorum... Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz.. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Atatürk şimdi hayatta olsaydı sizinle sonsuza kadar gurur duyardı.
 
Tüm asker abilerime selamlar gönderiyorum. Vatan sizin gibi yiğitlere emanettir.
 
Hoşçakalın."
 
DUYGU DOLU ANLAR 
 
Mektubun altına imzasını atan Elif yanına soyadını da eklemişti. Metehan Yüzbaşı, Elif'i tanıyordu, mektubu yazan Ankara'dan öz yeğeni Elif'ti. Küçük Elif, amcasının Şırnak'ta görev yaptığını bilmeden yazdığı ortaya çıktı. Metehan Yüzbaşı gözyaşları içinde elleri titreyerek mektubu tekrar tekrar okudu.

DHA