Meteor UFO söylentileri başlattı

Rusya’da bu sabah Ural Dağları bölgesindeki Çelyabinsk kentine düşen meteorlar, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olurken, büyük maddi hasara yol açtı.

Meteor UFO söylentileri başlattı
15 Şubat 2013 Cuma 11:51 tarihinde eklendi, 3.265 kez okundu.

Rusya’nın Çelyabinsk kenti, meteor kabusu yaşadı. Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Vadim Kolesnikov, yaralanmaların, patlamaların neden olduğu cam kırıkları yüzünden olduğunu belirtti.

 
Kolesnikov ayrıca, bir fabrikanın yaklaşık 600 metrekare olan çatısının da çöktüğünü kaydetti.
 
Russia Today: Rusya'daki metor yağmuru UFO korkusu başlattı
 
Rusya'da Ural bölgesinin etrafında görülen meteor yağmuru çevrede 'UFO çarptı' söylentisi başlattı. Çelyabinsk'te yaşanan olağandışı olay, kentte büyük paniğe neden oldu. Yerel saatle 09.30'da (TSİ 05.30) başlayan meteor yağmru, patlamalar ilk olarak sosyal medyada geçen mesajlarla öğrenildi. Çok sayıda insan, kentin dört bir yanından patlamalar duyduklarını belirtti. Binlerce insan UFO korkusuyla inanılmaz bir paniğe kapıldı. Twitter'da mesaj atan  Zimnukhova Elena, 'Dondum kaldım, bu bir kabus... Sürekli ağlıyorum" yazdı.
 
RIA Novostı: 20 bin acil yardım görevlisi alarmda
 
Çelyabnsk kentinde yaşanan meteor yağmurunun ardından, bölgede 20 bin acil yardım görevlisi harekete geçti. Yetkililer, yerdeki radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğunu söyledi. Ancak bir büyük meteor mu yoksa birden fazla küçük meteor mu düştüğü hala belli değil. Rusya Acil Bakanlığı, ‘bir meteorun düştüğünü, gök cisminin gökyüzünde parçalara ayrıldığını’ belirtti. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bölgeye komşu olan Krasnoyarsk’te yaptığı açıklamada, “Umarım ciddi sonuçlar doğmaz, sadece ekonomimiz değil, gezegenimiz de hassas” dedi. Rus yetkililer, Kazakistan’ın sınır bölgelerinin de patlamalardan etkilendiğini belirtti. Rusya nükleer ajansı Rosatom ise meteorlardan etkilenen bölgelerdeki nükleer tesislerin normal şekilde çalışmaya devam ettiğini duyurdu.
 
Pravda: Ural Dağları’na meteor yağmuru
 
Çelyabinsk kentine yerel saatle 09.22 sularında meteorlar düştü. Patlamaların hemen ardından iletişim ağında sorunlar baş gösterdi. Kentten tahliye çalışmaları başlatıldı. Sverdlovsk  bölgesinde de hissedilen patlamaların ardından inceleme başlatan bilim insanları, meteor yağmurunun çok nadir görülen bir kozmik olay olduğunu ifade etti. Çelyabinsk kenti yakınlarındaki Yekaterinburg’da insanlar meteorların düşünü gördüklerini ancak bir uçağa benzettiklerini anlattı. Çelyabinsk traktör fabrikasındaki işçiler, bir meteor ve beş patlama duyduklarını söyledi. Şu ana kadar 10’u çocuk 100 yaralı olduğu ifade edildi.
 
Der Spiegel: Rusya'daki meteor yağmurunda onlarca yaralı
 
Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında, Rusya'daki meteor yağmurunu manşetten verdi. Haberde Ural Dağları'nın güneyindeki Çelyabinsk kentinde yaşanan meteor yağmuru nedeniyle birçok binanın zarar gördüğü ve pencerelerin kırıldığı belirtildi. Büyük bir patlamanın yaşandığını belirten Rusya İçişleri Bakanlığı, olayda onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. 
 
Bild: Yüzlerce yaralı var 
 
Almanya'nın en yüksek trajlı gazetesi Bild de, internet sayfasında Rusya'daki meteor yağmurunu birinci haber olarak verdi. Rusya'nın Ural bölgesindeki Çelyabinsk kentine meteor düştüğünü belirten Bild gazetesi, olayda 100'lerce kişinin yaralandığını ileri sürdü. Haberini Rus televizyon kanallarına dayandıran Bild gazetesi, meteor yağmurunda onlarca patlamanın meydana geldiğini ve kentteki birçok evin pencerelerinin kırıldığını yazdı. Rusya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Vadim Koesnikov, olayda yaralanan 102 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Meteor yağmurunun bir çinko fabrikasının 600 metrekarelik çatısına da hasar verdiği belirtildi. 
 
Guardıan: Rusya'daki meteor yağmuru onlarca kişiyi yaraladı
 
Rusya’nın Ural Dağları’nın güneyinde yer alan Çelyabinsk kenti yaklaşık 100 kişiyi yaraladı.
 
The New York Times: Rusya'ya meteor düştüğü bildirildi
 
Cuma sabahı Rusya'nın Ural bölgesine meteor düştü. Şiddetli patlamadan dolayı yaklaşık 100 kişi yaralandı.
 
BBC: Rusya'nın Ural bölgesinde meteor yağmuru
 
Rusya'daki meteor yağmuru onlarca kişiyi yaraladı. Bölgedeki evlerin camlarının kırıldığı bildirildi.  Çevrede yaşayanlar gökyüzünde yanan cisimler gördüklerini iddia etti.
 
The Telegraph: Rusya'daki meteor yağmuru kameraya yakalandı
 
İçişler Bakanı sözcüsü Vadim Kolesnikov, olayın ardından 102 kişinin ilk yardım istediğini, çoğunun patlamadan parçalanan camlar yüzünden yaralandığını açıkladı.

NTV