Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Meteoroloji'de İstanbul, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla, için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji İstanbul için saat verdi
28 Kasım 2016 Pazartesi 17:42 tarihinde eklendi, 6.423 kez okundu.
Meteoroloji'de İstanbul, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla, için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji İstanbul için saat verdi; yağışlar etkisini artırarak devam edecek
 
 
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların yarın saat 09:00'a kadar devam edeceğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağışların salı günü sabah saatlerine kadar etkisini artırarak, devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarı yapılan açıklama, şöyle: 
 
 
"Tahminlerimiz doğrultusunda halen İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar, gece saatlerinden bu saate (16:30 TSİ) kadar metrekareye 30-55 kg yağış bırakmıştır. Kuvvetli yağışların yarın (Salı) sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkisini artırarak devam etmesi ve yer yer 100 kg/metrekareye ulaşması, sabah saatlerinden sonra ise etkisini azaltarak devam etmesi beklenmektedir. Şiddetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
 
 
Meteoroloji'den 4 il için kuvvetli yağış uyarısı
 
 
Meteoroloji'den Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için 3 gün boyunca kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. 
 
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya'da bugün akşam saatlerinden başlayacak yağışın yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı kaydedildi. Yarın öğle saatlerinden itibaren Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Antalya merkez ve Serik ilçelerinde etkili olacak yağışın, 30 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçelerinde aşırı olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Yağışın sağanak ve gök gürültülü sağanak, çarşamba günü İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı kaydedildi. 
 
ISPARTA VE BURDUR İÇİN UYARI
 
Açıklamada, Isparta ve Burdur genelinde ise bu akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, yarın sabah saatlerinden itibaren Burdur'un Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri, Isparta merkez ile Aksu, Sütçüler, Eğirdir ilçelerinde çok kuvvetli olacağı vurgulandı. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, çarşamba günü karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar şeklinde olacağı kaydedildi. 
 
SEL UYARISI
 
Muğla'da ise bugün öğleden sonra başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetli, Bodrum, Milas, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ilçelerinde aşırı olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde görüleceğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşların ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması ile ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı dikkatli olması istendi.

DHA