Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün saat 12.00 ile yarın aynı saat arasına kadar Karadeniz'de tam fırtına; Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu

Meteorolojiden fırtına uyarısı
23 Eylül 2014 Salı 12:39 tarihinde eklendi.
Bugün İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini, Trakya'dan başlayarak zamanla Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de kuvvetli olacak yağışların da beklendiği bildirildi.
 
Meterolojik verilere göre tahminler şöyle;
 
Kuzey Ege: Öğle saatlerinde güney ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden olmak üzere, öğle saatleriyle gece saatleri arasında 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor.
 
Marmara: Öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
 
Batı Karadeniz: Öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Batı Karadeniz'in doğusunda 8-10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 24.09.2014 Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.
 
Orta ve Doğu Karadeniz'de: Gece saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 8-10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtına bekleniyor. Fırtınanın 24.09.2014 Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
 
YURT GENELİNDEKİ YAĞIŞ DURUMU
 
Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Meteroloji yetkilileri, diğer yerlerdeki yağışlara ilişkin şu bilgileri aktardı:
 
“Bugün görülecek yağışların, sabah saatlerinde Trakya'dan başlayarak zamanla Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, hortum, yıldırım, ulaşımında aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Ankara, Eskişehir) güneybatı yönlerden saatte 40-70 km, Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden, Kuzey ve İç Ege'de güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden saatte 60-90 km hızında fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direklerin devrilmesi , çatı uçması ve ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."