Metin Kurt hayatını kaybetti

Galatasaray'ın eski futbolcusu Metin Kurt, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Metin Kurt hayatını kaybetti
24 Ağustos 2012 Cuma 12:34 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.

 

Galatasaray ve Milli Takım'ın en önemli oyuncularından Metin Kurt, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. Kurt, kalp yetmezliği nedeniyle bugün saat 11:00 sularında hayata gözlerini yumdu.
 
"Tabanı olmayan spor 'emek batakhanesidir'. Bizler futbolu bir oyun olduğu için sever ve oynardık. Artık futbol, para, son model arabalar ve güzel mankenler için oynanıyor" (M.Kurt)
 
Kimine göre aykırı, kimine göre anarşist, kimine göre de sosyalist bir futbolcu olan, 1970-73 yıllarında üst üste üç kez şampiyonluk yaşayan Galatasaray'ın en iyilerinden Kurt, milli futbol karşılaşmalarının günümüzdeki sıklığından uzak 70’li yıllarda, altı yıl aralıksız 26’sı A, 9’u Ümit ve 2’si de A Genç Milli Takım olmak üzere 37 kez milli formayı giymişti.
 
Kurt'un futbol oynadığı dönemde, futbolcuların haklarını almak ve korumak için söylediği, sendika sözcüğü ve sosyalist söylemler tehlikeli bulundu. Futbolcu arkadaşlarını greve götürdüğü gerekçesiyle, hakları gasp edilerek Galatasaray'dan uzaklaştırıldı. Anadolu’ya Kayserispor’a adeta sürülen Kurt, tüm futbol dünyası tarafından aforoz edildi. Bütün suçu, Avrupalı futbolcuların bugün kullandığı hakları bundan 30 yıl önce dile getirmesiydi.
 
"Futbolu oyun olarak severiz ancak bugün kullanılış şekliyle sevmemiz kendi kalemize gol atmak anlamındadır. Devrimciler hiç bir zaman spora karşı olmadı. Sporun içinde her zaman yer aldılar ama her zaman yanlış tarafta yer aldılar" (M.Kurt)
 
15 Mart 1948 doğumlu Metin Kurt, futbolu bırakmasının ardından aralarında Eyüpspor ve Dikilitaş kulüplerinin de bulunduğu çeşitli takımları çalıştırmıştı.

NTV