Metin Turan yurda döndü

Mısır’ın başkenti Kahire’de 17 Ağustos'ta tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan TRT Kahire muhabiri Metin Turan Türkiye’ye döndü.

Metin Turan yurda döndü
02 Ocak 2014 Perşembe 08:55 tarihinde eklendi.
Kahire’den gece tarifeli Türk Hava Yolları uçağıyla saat 23.30'da Atatürk Havalimanına gelen Turan, havalimanında kendisini karşılayan gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Habere gittik haber olduk" diyen Turan, “Görevimizi yaptık ama 4 ay gibi uzun bir süre de hapiste kaldık, şu an annemin yanına gidiyorum İzmir’e, bu durumdan tabi en çok annem üzüldü” dedi. 
 
Çocuklarının Kahire’de olduğunu ve okullarından dolayı onları getiremediğini söyleyen Turan, "2 Türk vatandaşı daha tutuklu. Biri iş adamı, diğeri de öğrenci belgesini almaya giderken gösteriler arasında kalıp tutuklanan Emre Gürbüz. Gürbüz’le aynı hapishanede kaldım. Onun tutukluluğunu tesadüfen öğrendim, orada çalışan eski mahkumlardan birisi bana bir Türk’ü daha getirdiler dedi. Ben de zar zor 3. kattan 1. kata gittim görüştüm kendisiyle. Battaniyesi yoktu battaniye götürdüm, yiyecek götürdüm. Onun durumu çok kötü, Arapçası da yetersiz. Ama sonradan başka bir koğuşa aldılar şimdilik durumu iyi, ama biz Türk olarak sıkıntı çekiyorduk” dedi. 
 
Tutukluluk süreci boyunca iyi bir muameleyle karşılaştığını söyleyen Turan, "Bazen gerçekten çok zor anlar yaşadım ama gazetecilik adına da iyi bir şeyler çıkardığımı düşünüyorum" dedi. Uçakla İzmir’e geçen Turan'ı ailesi havalimanında karşılayacak. Kahire’de Ramses Meydanı'nda 17 Ağustos tarihinde Fetih Camii olaylarını takip ederken gözaltına alınan Metin Turan, 114 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

CİHAN