Metin2'nin Yararları

Metin2'nin insana kattığı şeyler hakkında bir araştırma yaptığımızda bir tane konuda bile yararlardan bahsedilmiyor.

24 Şubat 2015 Salı 12:06 tarihinde eklendi, 4.232 kez okundu.



Metin2'nin insana kattığı şeyler hakkında bir araştırma yaptığımızda bir tane konuda bile yararlardan bahsedilmiyor. Gerçekten bu oyunun hiçbir yararı yok mu? Ya da zararları hep yararlarını bastırdığı için mi karşımıza çıkmıyor? Bu sorulara net cevap getirmeğimizi belirterek yazımıza başlıyorum.

Metin2 oyunu bir online oyun, yani oynadığınız diğer karakterleri bilgisayar değil, normal insanlar yönetiyor. Haliyle sanal bir gerçek dünyada işlem yapmış oluyor. Nedir bu işlemler? Karakterlerle etikileşime giriyoruz. Birçok insanla görüşüp tanışıyoruz ve ne kadar çok insan tanırsak o kadar çok olgunlaşırız. Peki gerçek hayatta bu da mümkün diyebilirsiniz ancak şu anda metin2 oynayan bir bireyin kazanabileceği yararlardan bahsediyoruz. Özellikle pvp serverler oyunlarının artmasıyla metin2'deki bu etkileşim çok daha fazla arttı. Oyun sayısıyla beraber oyuncu sayısı da arttı ve bir hayli çok insan bu oyunla ilgilenmeye başladı. Karakterleri savaştırmak her kadar şiddete eğilim olduğunu gösterse de savaşı kazanmak için oyuncuların çok çok iyi bir reflekse sahip olması gerekiyor. Bu refleksi oyunu sık sık oynayarak kazanabiliyorlar. Vaktinde basılan bir pot karakterlerini yaşatabilir ya da vaktinde basılan bir skill rakiplerini öldürmelerini sağlayabilir. Bu yönünden stratejik hamleler de önem kazanıyor. Oyunların gelişime etki sağladığı bir gerçek var ortada. Stratejik hamlesi iyi olan bir oyuncu gerçek hayatında mantıklı seçimler yapabilir.

Metin2 sizi sorumluluk sahibi yapabilir. Sorumluluk almanızı ve aldığınız sorumluluğun bilincinde olmasını gerçekleştirebilir. Şöyle: Metin2'de lonca faaliyetleri mevcut. Bir lonca kurabilir ya da bir loncaya girerek görev alabilirsiniz. Görevli veya kurucu olmasanız bile loncada basit bir üye olmanız lonca savaşlarında iyi bir performans sunmanızı gerektirir. Çünkü kurulan bir loncanın amacı savaşları kazanmak ve lonca sıralamasında iyi bir konuma sahip olmaktır. Özellikle metin2 pvp serverler'de kolay gelişim olduğundan loncaların hepsi bu yönde kuruluyor. Amacı bu olan bir grubun, üyelerinin de loncaya karşı büyük bir sorumluluğu bulunuyor. Bu sorumluluk ailenizin sizlerden okulda beklediği performans karşılığında sizin onlara karşı sorumlu hissettiğiniz duyguyla aynı. Her ikisini bir arada götürebilen arkadaşlar ne mutlu sizlere.

Metin2'nin diğer yararlarını okumak istiyorsanız aşağıdaki linke tıklayarak medya bölümünden ulaşabilirsiniz. Ayırca diğer medya konularını da okumanızı tavsiye ederiz. http://www.pvpserverler.org