Metrobüse özel şikayet sitesi

İstanbul'da ulaşıma alternatif çözüm olarak sunulan metrobüs, toplu taşımanın en önemli parçası haline geldi.

Metrobüse özel şikayet sitesi
04 Mayıs 2013 Cumartesi 12:29 tarihinde eklendi, 1.067 kez okundu.

 

Ancak duraklarda oluşan kalabalıktan otobüslere itiş-kakış binilmesine ve araç içindeki sıkışıklığa pek çok şikayeti bulunan yolcular, resmi makamlardan umudu kesince şikayetlerini internette paylaşmaya başladı. 
 
www.metrobussikayetleri.com adlı internet sitesine yazılan onlarca tepki arasında en çok metrobüse binme konusunda yaşanan sıkıntılar yer alıyor. Bu yüzden insanların birbirlerine düşmanmış gibi davranmaya başladıkları yönündeki ifadeler dikkat çekerken, 'birbirimizi döverek biniyoruz' ifadesi neredeyse ortak.
 
Söz konusu siteye gelen bazı şikayetler şöyle: 
 
"Ben her gün bu metrobüsün yolcusuyum ama her akşam çıkan kavgalardan utanıyorum. Metrobüse birbirimizi döverek biniyoruz. Sanıyorum yetkililer, bu sorunu görmüyor. İnsanlar bu metrobüs yüzünden birbirlerine düşman olacaklar. Bilhassa Cevizlibağ’da utanıyorum kavga ederek binmeye. Buna artık bir çare üretin." (adem kaban 14:11)
 
"Konuya suradan başlamalıyım. Metrobüs ciddi anlamda, çok kalabalık. Sorunu gidermek amaçlı ek sefer koysanız iyi olur. Erkekler için sorun olmuyor da biz bayanlar ciddi anlamda sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Çalışma saatlerinde bari yapın şunu. Sabah ve akşam saatlerinde sefer sayılarını arttırın; aracınız yoksa getirtin. Kalabalık oldugunu sizler de görüyorsunuz zaten. İnsanları bu kadar mağdur etmenize ne gerek var. Zaten maddi durumu iyi olsa herkes araç kullanır. Lütfen yardımcı olun, araç sayılarını artırın." (gizem 11:02) 
 
"Merhabalar; geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatmalıyım ve hepimizin de bu konuda rahatsız olduğu kanısındayım. Metrobüs beklerken bilhassa Söğütlüçeşme’den Zincirlikuyu’ya giden 34A’yı beklerken bir savaş içindeymişiz gibi itişip kapışan, metrobüse atlayan insanlar var. Hâlbuki çok sıklıkta metrobüs yollarlar ise bu sorunun da hallolacağına inanıyorum. Diğer yönden insanlar arasında devamlı bir kavga ve tartışma oluşuyor. Bu sorun içinde gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederim. İyi günler." (sikayetim_var 23:24)  
 
"Beylikdüzü metrobüs seferlerinin arttırılmasını talep ediyoruz. İnsanlar balık istifi gibi. Araçlar, sıcak havasız. Yolculuk mu yapıyoruz, işkence mi çekiyoruz belli değil. Ayrıca kendi şahsi arabamızla da Beylikdüzü yönüne giderken yol çalışmalarının bitmiş olmasına rağmen Küçükçekmece’den başlayan ve bu trafiğe Avcılar’da yol üzerinde bulunan münübüs ve otobüs hatlarının sebep olduğunu görüyoruz. Her akşam eve giderken iki şekli de tercih etsen işkence oluyor. Avcılar’da bulunan otobüs ve minübüs hatlarının yolun üzerinden başka bir yere alınmasını temenni ediyoruz. Böylece trafik rahatlar. Artık yeter 1,5 senedir çektiğimiz işkence. Ve Beylikdüzü metrobüs sayısı arttırılsın ve klimalar çalıştırılsın. (tuana_34 15:38)  
 
"Beylikdüzü metrobüsü çok yetersiz. Çok bekliyoruz ve çok kalabalık. Sayın yetkililer bu duruma çok acil el atsınlar. Anadolu yakasına metrolar yapılıyor ama Beylikdüzü’ne metrobüsler az geliyor. Metro  yapılsaydı daha iyi olurdu, hiç olmazsa daha çabuk gidilirdi. Zzaten metrobüs yetersiz bu kadar olmaz lütfen duyun sesimizi." (neslihan 20:28) 

CİHAN