Metroda dayak protestosuna gözaltı

Taksim Metro İstasyonu’nda biletsiz binmeye çalışan bir gencin güvenlik görevlisi tarafından darp edilmesi sebebiyle bir grup, Taksim Metro İstasyonu girişinde eylem yaptı.

01 Ocak 2014 Çarşamba 18:10 tarihinde eklendi.
Gösteriye izin vermeyen polis ekipleri 4 kişiyi yaka paça gözaltına alındı. 
 
Taksim Metro İstasyonu içinde evvelsi gün Aykut Kelek (20) ve kardeşi Yasin Kelek, biletsiz metroya binmeye çalıştı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda iki kardeş kendileriyle tartışan güvenlik görevlisine saldırdı. Çıkan kavgada Aykut Kelek başından aldığı darbe ile yaralandı. 
 
Halk Evleri üyesi yaklaşık 10 kişi Taksim Metro İstasyonu önünde Aykut Kelek’in güvenlik görevlisi tarafından darp edilmesini protesto etti. ‘Hırsız AKP 1.95 için halkın beynini akıtıyor!’ yazılı pankart taşıyan grup olayı kınadıklarını ifade eden bir açıklama yaptı.

Açıklamadan sonra slogan atan göstericilere polis izin vermedi. Yaşanan arbede sonrası polislerden kaçan bazı göstericiler Taksim Metro İstasyonu içine girdi. Bazı şahıslar metro istasyonu içerisinde polis tarafından yakalandı. Direnen göstericiler yaka paça gözaltında alındı. Bazı göstericiler yerde sürüklendi. 
 
Çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. 

CİHAN