Metropolit'ten yardım çağrısı

SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Süryani köylerine saldırması üzerine, Mardin'deki Turabdin Süryani Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş, BM, Koalisyon güçleri ve demokrasiye inan tüm halklardan yardım talebinde bulundu.

Metropolitten yardım çağrısı
28 Şubat 2015 Cumartesi 12:23 tarihinde eklendi.
Mardin'in Midyat İlçesinde bulunan Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Suriye'nin Rojava bölgesindeki Süryani köylerine saldırması ve onlarca Süryani'yi kaçırması üzerine, yazılı bir açıklama yaptı. Başta BM olmak üzere, koalisyon güçleri ve demokrasiye inanan tüm halklar ve yönetimlere Süryanilerin serbest bırakılması için yardım çağrısı yapan Metropolit Timotheos Samuel Aktaş, şunları söyledi: 
 
"Yüzyılımıza kara bir leke olarak düşen IŞİD vahşeti, Ninova, Şengal, Kerkük, Kobane etnik temizliğinden sonra gözünü bu kez Suriye'de Habur Nehri boyunca uzanan Süryani köylerine dikmiştir. 23 Şubat 2015 sabahı başlayan ve halen devam etmekte olan saldırıların ardından, IŞİD terörü bölgede bulunan köylerin bir kısmını işgal etmiş, halkını savunanları şehit etmiş, evleri ve kiliseleri yakıp yıkmış ve saldırılardan kaçamayan 200 den fazla Süryanimizi kaçırıp rehin almıştır. Rehin alınan insanlarımızın hayatları için endişe duyuyor, başta BM olmak üzere, koalisyon güçleri ve demokrasiye inanan tüm halklardan ve yönetimlerden, bu masum insanların biran evvel serbest bırakılmaları için yardım, dayanışma ve destek vermelerini bekliyoruz. İnançlarını ve anavatanlarını terk etmedikleri için yapılmış bu ve buna benzer tüm menfur terör olaylarını şiddetle kınarken, halkların bir arada yaşama iradesine ve barışa olan inancımızı tekrarlıyoruz. Habur'da şehit düşenleri rahmetle anıyor, evlerini ve köylerini terk etmek zorunda bırakılanlara Tanrı'dan metanet ve en kısa zamanda topraklarına geri dönüş niyaz ediyoruz."