"Mevcut Başkan aday olmayacağını söylemişti"

Zor günler geçiren Gaziantepspor'u yeniden ayağa kaldırmak için Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında aralarında sanayici ve iş adamlarının bulunduğu üst kurul tarafından başkan adayı olarak belirlenen işadamı Bilal Çeker, mevcut Başkan İbrahim Kızıl’ın sağlık ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle herkesin önünde aday olmayacağını söylediği sözlerini hatırlattı.

Mevcut Başkan aday olmayacağını söylemişti
22 Ocak 2014 Çarşamba 20:52 tarihinde eklendi.

İş adamı Bilal Çeker, Gaziantepspor’da hafta sonu yapılacak genel kurul öncesi mevcut Başkan İbrahim Kızıl’ın tekrar aday olması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kızıl’ın şehrin önde gelen bakanları, Valisi, milletvekilleri, iş adamları önünde aday olmayacağını dile getiren Çeker, yaşanılan süreci anlattı. Oluşturulan üst kurul tarafından verilen talimatları yerine getirdiğini belirten Çeker, mevcut başkanın aday olması durumunda kendisinin aday olmayacağını ifade etti.

Kızıl'ın aday olmaması şartıyla her konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Çeker, şunları kaydetti: "Bu mevcut yapıyla bizim kongreye girmemiz mümkün değil. Biz kesinlikle sözümün arkasındayız. Ne söz verdikse aynısını yapmaya hazırız. Ancak, yarın saat 5'e kadar mevcut başkan ilk gün dediğinin arkasında durursa biz bu işte varız.

Biz Gaziantepspor sevdalısıyız, hiç bir zaman görevden kaçmayız. Ne zaman ve ne şartta bu görev bize verilirse, biz yaparız. Ne yarına kadar? Çünkü, yarından sonra yapacak bir şey yok. Kongreye 3 gün kala adaylığın açıklanması lazım. İlk günkü sözler tutulursa, biz bu göreve hazırız. Mevcut yönetim varken, bu seçime girmemizin anlamı yok. Yarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Yönetim kurulumuz ve divanımız hazır. Biz, mevcut başkan yarına kadar adaylığından vazgeçmezse aday olmayacağız."

Çeker, 1 Aralık 2013 tarihinde Dedeman Otel’de yapılan toplantıda, mevcut yönetimin takımın zor durumda olduğunu, takımın yardıma ihtiyacı olduğunu, sağlık nedeniyle ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle bir yardım talep ettiğinin bilgisini vererek kendilerinin bu göreve evet dediğini açıkladı. Hiçbir resmi sıfatlarının olmamasına rağmen kendilerinden paralar istendiğine dikkat çeken Çeker, “Üst Kurul’a başvurarak biz yetkisiz, imzasız biz bedenimizi taşın altına koyduk.

Takım kampa gitti, kamptan bizi arayarak, 160 bin lira kamp bedeli olduğunu, bunun 60 bin lirasını istediler. Benim bu param gitmiş hiç önemli değil. Bu para benim şahsımın değil. Bu para Üst Kurul tarafından toplanan bu şehrin parasıdır. Bugün bu görev gelse bana 2 buçuk milyon lira yine harcarım ben.” diye konuştu.

Üst Kurul’un raporunun Vali Erdal Ata tarafından takip edildiğini söyleyen Çeker, mevcut yönetime karşı başkan adayı oldukları için çıkacak raporla ilgili konuşmalarının etik olmayacağını kaydetti.


CİHAN