"Mevcut kadro ile iyi işler yaparız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, transfer döneminde başka oyuncular almasalar bile Kayseri Ercyiesspor maçının ilk 70 dakikalık performansı ortaya koymaları halinde her takımı yenebileceklerini söyledi.

Mevcut kadro ile iyi işler yaparız
01 Şubat 2014 Cumartesi 00:03 tarihinde eklendi.

Siyah-beyazlı takımın Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, çok ilginç bir maç oynadıklarını belirterek, "Karışık duygular içindeyiz. 70 dakika iyi işler yaptık.

Birbirinden harika üç gol attık. Canla başla mücadele ettik. Ancak 70. dakikadan sonra durmamızın sebebi rehavet, konsantrasyon kaybıydı. Fiziksel durumumuzla alakası yoktu. 3-0'dan sonra rakibi oyundan düşürmek gerekiyordu.

Bunu yapabilecek oyuncularımız vardı. Birkaç maçta böyle senaryolar ortaya çıktı. Bunu kötü bir alışkanlık olarak görüyorum. Beşiktaş'ın ismi maç kazandırmıyor. Oyuncuların performansı maç kazandırıyor. Bizim 3-0'dan sonra rakibin fişini çekecek oyuncularımız bu akşam bunu yapamadılar. Ancak 70. dakikadan sonra rakibin bizden daha fazla mücadele etmesi, koşmasını kabul etmiyorum. Oyuncuların 70 dakikalık performanslarının haklarını vermek lazım. Bu iyi bir ders oldu. Üç puan çıkardık." diye konuştu.

Hırvat teknik adam, Kasımpaşa Stadı yerine maçı nerede oynadıkları sorusuna ise "Bildiğim kadarıyla kulübe ya maçı burada oynamamız ya da İstanbul dışında oynamamız söylendi. Biz İstanbul dışına çıkmayı kabul etmedik." diye cevap verdi.

Bir gazetecinin, 'Takıma transfer yapılacak mı? Schalke 04'ten transfer edilen Jermaine Jones'i siz mi isteniz?' sorusuna ise Bilic, "Biz bir transferde benim veya başkanın tercihini konuşmayız. Bir oyuncuyu sportif direktör getirdi veya başkası getirdi diyemiz.

Biz getirdik deriz. Biz Jones'i bedelsiz aldık. Tebrik edilmeyi hakediyoruz. İyi bir oyuncu aldık. Başka kulüplerin bütçeleriyle bizi karşılaştırmak doğru olmaz. Jones ile iyi bir hamle yaptık. Son ana kadar hamleler yapabiliriz. Bunlar olmazsa da mevcut kadro ile de iyi işler yapabiliriz. Biz bugün oynadığımız 70 dakikalık performans ile her takımı yenebiliriz." diye konuştu.

Basın toplantısına katılan futbolculardan Ersan Gülüm ise Kayseri Erciyesspor maçının değerlendirmesini şöyle yaptı:

"İlk yarı istediğimiz gibi oynadık. Baskıyı kurduk ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattık. İkinci yarının başında rakibin bir pozisyonu oldu. Arkasından biz iki tane gol bulup durumu 3-0 yaptık. Ancak sonrasında her zaman Beşiktaş'ın kabusu son 20 dakikayı oynadık. Burada demoralize olduk. Buradan ders çıkarmamız gerekiyor. İlk 70 dakika iyi oynadık. Sonuçta üç puanı aldık."

Basın toplantısında yer alan Oğuzhan da "İlk yarı baskılı oynadık. İkinci yarı da iyi oynayarak durumu 3-0 yaptık. Bunun getirdiği rahatlık da hatalarımızı getirdi. Son 20 dakika kendimizi baskı altında bulduk. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. Bunları idmanlarda çalışmamız gerekiyor." dedi.


CİHAN