Mevlana Üniversitesi akademik yılı açıldı

Geçen yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi'nde 5. Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı.

Mevlana Üniversitesi akademik yılı açıldı
28 Kasım 2014 Cuma 12:31 tarihinde eklendi.

Geçen yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi'nde 5. Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı. Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu Salonu'nda yapılan törene Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül, akademik ve idari kadronun yanı sıra öğrenciler katıldı.

    Yapılan müzik dinletisinden sonra kürsüye gelen Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, "Üniversitemiz, 4 yıl gibi kısa bir zamanda kurumsallığını tamamlayarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bugün üniversitemiz 5 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 5 eğitim ve araştırma merkezi, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında toplam 51 program ve 4162 öğrenciyle hizmet vermektedir. Üniversitemizde lisans ve lisansüstü programlarında 68 farklı ülkeden yaklaşık 300 uluslararası öğrenci bulunuyor. Üniversite-sanayi işbirliği, inovasyon projeleri, yaşam boyu öğrenme programları, öğrenci değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme projeleri ve eğitim-öğretim olanaklarının sürekli geliştirilmesi üniversitemizin hedefleri arasında yer almaktadır." dedi.

    YENİ HASTANE 2015 YILINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

    "Yeni yıla daha heyecanlı başladık" diyen Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül, "Geçmiş yıllarda başladığımız yatırımlar bu yıl da devam edecek. Kampüs alanımız içerisinde yer alan kız yurdumuz hizmete başladı. Şuan tam doluluk oranıyla hizmet veriyor. Yeni hastanemiz 2015 yılı içerisinde hizmette olacak. Bunların karşılığında biz üniversitemizden diplomadan daha fazla şeyler vermesini istiyoruz. Üniversite-sanayii işbirliğini daha ileri boyutlarda gerçekleştirilmesini, biz sanayicilerin ufuklarını daha ileri taşımanızı bekliyoruz." diye konuştu.

    "HUKUK VE ADALET BİR ARADA OLMALI"

    Konuşmalardan sonra 'Hukuk Devletinde İdare' konulu ilk dersi veren Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, "2 kişinin yaşadığı her yerde kurallara ihtiyaç vardır. Mevlâna, Mesnevî’sinde diyor ki: ‘Hukuk rahmettir, mücadeleleri ortadan kaldırma aracıdır, kıyametteki adalet okyanusundan bir damladır. Damla ufak ve küçük hacimli olsa bile okyanusun suyunun saflığını belli eder.’ Hukuk ve adaleti her zaman, her olayda bir araya getirmek ise çok zordur. Ancak bir şanstır. İşte biz Mevlâna Üniversitesi olarak, hangi fakültemiz olursa olsun, hangi mesleği yapacak olursanız olunuz, hukuku, adaleti, hak ve hakkaniyeti bir arada sağlayacak öğrenciler yetiştirmek amacıyla kurulmuş bulunuyoruz."


CİHAN