Mevsimin ilk karı yağdı

Hakkari ve Çukurca İlçesi'nde bu sabah mevsimin ilk karı yağdı. Hakkari kent merkezi ile Çukurca ilçe merkezi yoğun kar yağışı ile birlikte beyeza büründü.

Mevsimin ilk karı yağdı
05 Aralık 2013 Perşembe 10:17 tarihinde eklendi.
Hakkari'deki kar yağışı sabah erken saatlerden itibaren başladı. Kent merkezinde kısa sürede zemin beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar, tipiyle birlikte etkili oldu. Sabah kar süprizi ile karşılaşan ve araçlarını üzerindeki karları temizleyen Hakkarililer, kar yağışına sevindiklerini söyledi. Kış aylarına girilmesine rağmen bölgede kar yağışının olmadığını anlatan Hakkrililer, bölgenin özelliğinin de kardan geldiğini anlattı. Kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15, kent merkezinde ise 8 santimetreyi bulurken, yağışın zaman zaman etkili olcağı belirtildi.
 
Kar yağışının etkili olduğu yerlerden biri de Türkiye'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi oldu. İlçede günlerden bu yana devam eden ılık ve güneşli günler, yerini kar yağışına bıraktı. Sabah erken saatlerinde başlayan kar yağışı, şiddetini giderek artırdı. ilçe merkezindeki kar kalınlığı kısa sürede 10, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Sürücüler yoğun kar yağışı ve sis yüzünden zaman zaman zor anlar yaşadı. Hakkari-Şırnak karayolunun 2050 rakımlı Serbest Geçidi'nde ise yol, ulaşıma kapandı. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerince sabah saatlerinde yapılan çalışmalar sonucu Hakkari-Şırnak karayolu kısa sürede yeniden ulaşıma açıldı.