Mezar kazısında korkunç manzara

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde trafik kazasında yaşamını yitiren bir kişi için mezar kazılırken, battaniyeye sarılı giysileriyle gömülmüş çürümüş bir erkek cesedi bulundu.

Mezar kazısında korkunç manzara
21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:01 tarihinde eklendi, 2.610 kez okundu.
Savcılık, Şırnak Barosu gözetiminde bugün başlattığı kazıda, kimlik tespiti için DNA örneği alındı. Bulunan iskeletin üzerindeki elbise ve ayakkabıya göre bunun bir PKK'lıya ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
 
Cizre'de bir hafta önce trafik kazası geçiren İbrahim Nayır, tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. Cizre Belediyesine bağlı ekipler, Asri Mezarlığı'nda Nayır için mezar yeri kazarken, battaniyeye sarılı giysileri ve ayakkabısıyla gömülen bir cesetle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine mezarlığa giden belediye avukatı Sertaç Özkan da Cumhuriyet Savcılığı ve polise haber verdi.
 
Cizre Emniyet Müdürü Mehmet Kara ve polis ekipleri olay yerinde incelemede bulunduktan sonra, Cumhuriyet Savcılığı bölgede kazı yapılmasına karar verdi. Şırnak Barosu avukatlarının gözetiminde iş makineleriyle iskeletin bulunduğu bölgede kazı başlatıldı. Öğlen saatlerine kadar süren kazı çalışmalarında başka ceset bulunmadı. Daha önce bulunan iskelete ait kemikler, giysi ve ayakkabılar özel poşetlere konularak, kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Bulunan cesete ilişkin net bilgilerinin olmadığını belirten Şırnak Barosu avukatlarından Sertaç Özkan, gömülü kişinin üzerinde yıpranmasına rağmen PKK'lı giysisinin olduğunun belirgin olduğunu söyledi. Özkan, "İlk izlemlerimiz 90'lı yıllardaki failli meçhuller döneminde olduğunu düşünüyoruz. Şu konuyla ilgili her hangi bir fikir beyan etmek çok erken. Önümüzdeki günlerde netleşecek. Mekap ayakkabı, bir de leşkeri olarak adlandırdığımız elbise var üzerinde. Ateşli silahla ilgili her hangi bir bilgiye rastlamadık. Dediğim gibi henüz soruşturma çok erken, bu olay ile ilgili yorum yapmak da çok erken. Alanın devamını kazdık, başka ceset çıkmadı. Bu kazıyı yeterli görüyoruz. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda her şey ortaya çıkacak" dedi.

DHA