"Mezar taşlarının kırılması adi bir davranış"

İzmir'in Bornova ilçesi Naldöken Mahallesi'ndeki mezarlığın bir bölümünde bulunan Alevi kökenli vatandaşların mezar taşlarının kırılmasına MHP İzmir İl Başkanlığı tepki gösterdi.

Mezar taşlarının kırılması adi bir davranış
22 Eylül 2013 Pazar 17:17 tarihinde eklendi.

Yapılan saldırıyı kınayan MHP İl Başkanı Necat Karataş, “Kardeşliği, birliği ve bütünlüğü tartışmasız, aynı temelin taşları olan vatandaşlarımız arasında ortaya çıkarılmaya çalışan ayrımcılık kabul edemeyeceğimiz bir tutumdur.

Her türlü bölücülüğün karşısında olduğumuz gibi bu Alevi –Sünni ayrımcılığının da karşısındayız. Bunu planlayanlar, nereden olursa olsun ister içeriden isterse de dışarıdan beslensin şunu bilmelidirler ki, bir ve bütün olan Türk milletini bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

"Bütün Türk milleti oyunun farkındadır. MHP ve Türk milliyetçileri var olduğu sürece milletimize yönelik bütün yıkım projeleri hak ettiği cevabı alacaktır." diyen Karataş, "Biz Alevi kardeşlerimizle aynı yerde duruyor, aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. Ölülere saldırmak adice bir davranıştır, rezilce bir psikolojinin eseridir.

Hiçbir şekilde kabul edilmeyecek olan bu davranışı şiddetle kınıyorum. Emniyet kuruluşlarımızdan sorumluların bulunması hususunda hassasiyetlerini arttırmalarını bekliyor, manevi hatıraları zedelenen hemşehrilerimizin de yanında olduğumuzu bildiriyorum." ifadelerini kullandı.


CİHAN