MFÖ ve Tarkan'dan örnek davranış

Ünlü şarkıcı Tarkan, Diyarbakır’daki terör saldırısı dolayısıyla önce Trabzon’da verdiği konseri yarıda kesiti ardından da Samsun konserini iptal etti. Aynı duyarlılığı da MFÖ Bodrum konserini iptal ederek gösterdi.

MFÖ ve Tarkandan örnek davranış
15 Temmuz 2011 Cuma 17:26 tarihinde eklendi.

 

TARKAN SAMSUN KONSERİNİ İPTAL ETTİ
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle Tarkan'ın Fanta Gençlik Festivali kapsamında vereceği Samsun konserinin ertelendiği belirtildi.
 
Fanta Gençlik Festivali Organizasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Batı Park'ta 16 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek olan Tarkan ve Manga konserinin 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle ertelendiği kaydedildi.
 
Açıklamada konserin 3 Ağustos Çarşamba günü düzenleneceği de ifade edildi.
 
MFÖ KONSERİ DE İPTAL
 
Bodrum Arena Konserleri kapsamında bu akşam düzenlenecek MFÖ konseri, Diyarbakır’daki hain pusuda 13 Mehmetçik’in şehit olması, 7’sinin de yaralanması nedeniyle iptal edildi.
 
Konserin, Değirmenler mevkiindeki Bianca Beach Club’ta saat 23.30’da başlayacağı açıklanmıştı. Konser bileti olanların satış noktalarına başvurmaları istendi
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki konser alanını yaklaşık 50 bin kişi doldurdu. Sahneye çıkan Tarkan, iki şarkı seslendirdikten sonra kısa bir ara verdi. Aranın ardından dönen Tarkan, gün boyu konser çalışması yaptığı için Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısından yeni haberdar olduğunu ve bunun büyük üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Tarkan, izleyicilere “Dilerseniz bir şarkı daha söyleyip konsere son verebiliriz ya da şarkılarımızı bu acıların sona ermesi için söyleyebiliriz. Ben sizin kararınızı bekliyorum” dedi. Sanatçının sözleri üzerine seyirciler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı. Tarkan da bir şarkı daha söyleyip konseri bitirdi.