MGK'da ne konuşuldu ?

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplandı. Toplantıda BDP’nin Meclis’i boykot kararının ardından bölgede yaşanabilecek olaylar ve Suriye’deki gelişmeler ana gündem maddelerini oluşturdu. İşte MGK sonrası yapılan açıklamalar.

MGKda ne konuşuldu ?
27 Haziran 2011 Pazartesi 19:52 tarihinde eklendi.

 

SURİYE LİBYA
 
MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, Suriye ve Libya başta  olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde meydana gelen son gelişmelerin  değerlendirildiği belirtilerek, “Bu çerçevede, bölge halklarının meşru talep ve  beklentileri doğrultusunda kapsamlı siyasi, sosyal ve ekonomik reformların bir an  önce yürürlüğe konulmasına ve anayasal demokrasinin tesisi ile sonuçlanacak  gerçek ve bir siyasi değişim sürecinin başlatılmasına atfedilen önem  vurgulanmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
TUTUKLU VEKİLLER
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Halkımız, bizi parlamento çalışmalarına  katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı  inancıyla yeminlerimizi yapacağız. Parlamentoda milletimizin verdiği görevi  yerine getireceğiz. Millet bizden boykot istemiyor, 'git orada benim haklarımı  savun' diyor” dedi.
 
TERÖR
 
“Vatandaşlarımızın  güvenliğini, yaşama hakkını, birlikteliğini ve kardeşlik duygularını hedef alan  teröre karşı güvenlik kuvvetlerince yürütülen etkin mücadeleye hiç bir ayrım  gözetilmeksizin, bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesine yönelik  olarak yürütülen ekonomik, kültürel, sosyal nitelikteki kapsamlı çabalar daha da  artırılmak suretiyle kararlıkla devam edileceğinin altı çizilmiştir” ifadelerine  yer verildi.