MHP, Arınç önergesini geri çekti

MHP, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında TRT ve Anadolu Ajansı'na ilişkin verdiği gensoru önergesini geri çekti.

MHP, Arınç önergesini geri çekti
13 Kasım 2012 Salı 16:38 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural imzalı, ''Gensoru önergesini, Genel Kurul çalışmalarını TRT üzerinden sağlamak amacıyla ve daha sonra yenilemek kaydıyla geri çekiyoruz'' ifadesinin yer aldığı geri çekme önergesi okundu. 

     
CHP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Artvin'in Ardanuç ilçesinin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesini, grup önerisi olarak gündeme getirdi. 
     
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Ardanuç'ta bir çok kurumun kapatıldığını, ilçenin ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade etti. Bayraktutan, ''Millet aya gidiyor ama biz 19 yıldır Ardanuç'u Ardahan'a bağlayan yolu yapamıyoruz. İlçenin sorunlarını gündeme getirebilmek için insanlara açlık grevi yapın, dağa mı çıkın diyorsunuz-'' dedi. 
     
AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin'de göçün durduğunu, hatta geriye dönüşlerin başladığını belirtti. 
     
Ardanuç'ta sağlık ocaklarının kapatıldığı iddiaları üzerine Kışla, sağlık ocaklarının kapatılmadığını, yapısal değişikliklerde belli kurumların yerine yeni, modern kurumları ihdas edildiğini söyledi. 
     
Kışla, Artvin'in kamu yatırımlarından ciddi pay aldığını ifade etti. 
     
Görüşmenin ardından önerge kabul edilmedi.