MHP İzmir, seçim çalışmalarına çalıştayla başladı

MHP İzmir İl Teşkilatı, 2015 genel seçimi hazırlık çalışmalarına çalıştay düzenleyerek başladı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 13:11 tarihinde eklendi.

Karaca Otel’de düzenlenen çalıştaya, il teşkilatı eksiksiz katıldı. Çalıştayda konuşan MHP İl Başkanı Necat Karataş, 2015 genel seçimine yönelik hangi çalışmaların yapılabileceği ve nasıl bir yol haritası oluşturulacağı konusunda fikir alışverişi yapmak için düzenlediklerini söyledi.

Bu genel seçimin, hem MHP hem de Türk milleti açısından çok önemli olduğunu ifade eden Karataş, “Türkiye şu anda bir ekonomik kriz yaşıyor. Mevcut iktidarın anlattığı ve gösterdiği gibi toz pembe değil. Tabii Türkiye’de işi iyi giden bir kesim var ama esnafımız, memurumuz, emeklimiz, hiç de anlatıldığı şekilde rahat geçim sağlayamıyor.” dedi.

Türkiye’de işsizliğin had safhada olduğunu savunan Karataş, 2013 yılı işsizlik rakamının yüzde 9,7 olarak açıklandığını ancak bu oranın çok daha yüksek olduğunu söyledi. İşsizlik oranının İzmir’de yüzde 15.4 olarak açıklandığını hatırlatan Karataş, bu oranın 2014 yılı başından bu döneme kadar yüzde 18 civarında olduğunu kaydetti. MHP İl Başkanı, “Ülke iyi yönetiliyorsa, her şey güllük gülistanlıksa o zaman neden mahkeme koridorları icra dosyalarıyla dolu? Neden insanlar, kredi kartıyla icraya verilerek sıkıntıya düşmekte? Neden esnafımız, borcunu zamanında ödeyememekte?” diye sordu.

Türkiye’nin gerek iç gerek dış borcu düşünüldüğünde büyük bir kriz içinde olduğunu iddia eden Necat Karataş, “Durum, yandaş medyanın anlattığı gibi değil. Türkiye, çok büyük bir kriz içinde. Bakanlar, karamsar konuşmaya başladı. Birinin öyle dediğine, biri böyle diyor. Türkiye’yi 2015 yılında büyük bir kriz bekliyor. Ekonomik krizler, zaman zaman geçmişte de yaşanmıştır.

Biz milli ve güçlü bir iktidar, devletin imkanlarını herkese eşit şekilde dağıtan bir iktidar olduğu takdirde bu tip ekonomik sorunların aşılacağını söylüyoruz. Evet, darboğaz var ama adaletli bir şekilde, halka eşit şartlarda yaklaşan bir iktidar bu sorunu çözer ama Türkiye’yi ekonomiden daha aşılması zor olan büyük bir sıkıntı bekliyor; bu sorun, Türkiye’nin bölünme ve parçalanma tehdidi sorundur.

Ekonomik sorunları aşabilirsiniz ama bu 'çözüm' denilen yıkım sürecinin önüne geçilmediği takdirde Türkiye, telafisi mümkün olmayan bir uçuruma doğru sürüklenecektir. Bundan dolayı 7 Haziran’daki seçimler, Türk milleti açısından da partimiz açısından da önemlidir.” diye konuştu.


CİHAN