MHP Manavgat, Hocalı katliamını kınadı

MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, 21 yıl önce Ermeni kuvvetlerinin Azerbaycan Hocalı'da yaptığı katliamı kınadı.

25 Şubat 2013 Pazartesi 21:04 tarihinde eklendi.

 

Halil Gubaş, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Hocalı'da, Ermeni askerlerinin silahsız sivil Azeri halka karşı düzenledikleri insanlık ayıbı saldırıları ve soykırımı Türk milletinin hiçbir zaman unutmayacağını belirtti.
 
Ermeni askerlerin saldırısında, Hocalı'da 700'ün üzerinde çocuk, anne ve sivil Azeri halkının hayatını kaybettiğini belirten Gubaş, binin üzerinde vatandaşın da hunharca yapılan saldırılarda yaralandığını kaydetti. Gubaş, şunları ifade etti: 
 
"Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşettir. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliama seyirci kalan Birleşmiş Milletler ve Batılı devletler, Ermenilerin yaptıkları katliamlara ve işgal hareketlerine ciddi bir tepki dahi göstermemişlerdir. Ermenilerin, soydaşlarımızı katlettikleri halde, 'Hepimiz Ermeniyiz' diyen insanların sokaklara çıktıklarını unutamıyoruz. Yine Hocalı katliamında önemli rol üstlendiği iddia edilen, Türk topraklarında gözü olduğunu her fırsatta dile getiren Sarkisyan’ın, yapılan seçimler sonucunda Cumhurbaşkanımızın tarafından tebrik edilmesini de içimize sindiremiyoruz. Ey Türk milleti, titre ve kendine dön. Unutma ki Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur. Tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altında bulunan topraklarına kavuşması vazgeçilmez bir gereklilik ve zorunluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Hocalı katliamının 21'nci yılında, hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Ermeni zalimliğini şiddetle kınıyorum."

CİHAN