MHP o ismi disipline verdi

ÇANAKKALE Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, PKK’ya yardım yapıldığı iddiasıyla, Sur Belediyesi ile imzalanan kardeş kent protokolünün iptali için verilen önergeye hayır oyu kullanan MHP’nin belediyedeki tek meclis üyesi Ufuk Demirbaş, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP o ismi disipline verdi
04 Eylül 2015 Cuma 20:33 tarihinde eklendi.
 
Çanakkale Belediyesi Meclisi’nde 2 Eylül Çarşamba günü AK Partili Belediye Meclis üyeleri tarafından 2012 yılında Sur Belediyesi ile imzalanan kardeş kent protokolünün iptali için önerge verildi. Önergede protokolün iptali için HDP’li eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın PKK’ya para yardımı yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı ve Sur Belediyesi eş Başkanlarının özerklik açıklamalarına yer verildi. 
 
 Belediye meclisinde yapılan oylamada AK Partili Belediye Meclis üyeleri Sur Belediyesi ile kardeş kent protokolünün iptali için evet oyu kullandı. CHP’li Belediye Meclis üyeleri ile hayır oyu kullanan MHP’li tek Meclis Üyesi Ufuk Demirbaş’ın, MHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, MHP İl Başkanlığı’na yazılan yazı ile disiplin kuruluna sevk edilmesi istendi.
 
 MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar, kararla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sur Belediyesi ile yapılan Kardeş Şehir protokolüne itirazımızı daha önce ifade etmiştik. Bu konuda parti olarak tüm resmi politikamız orta yerde duruyorken Ufuk Demirbaş resmi parti politikasına hilafen, CHP ile birlikte protokolün sonlandırılmasına yönelik oylamada red oyu kullanmıştır. Kullandığı oy resmi parti politikasına aykırı olduğu ve oylama öncesi parti tüzüğümüz gereği bize bağlı olmasına ve bize görüşümüzü sorması gerektiği halde danışmaması bireysel görüşüyle hareket etmesi sebebiyle; Merkez İlçe Yönetim Kurulu kararıyla, İl Başkanlığı Makamı İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmek üzere yazı yazılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.