MHP Seyhan adayı, muhtarlarla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, Adana Tüm Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

MHP Seyhan adayı, muhtarlarla bir araya geldi
31 Ocak 2014 Cuma 16:22 tarihinde eklendi.

Mahalle gezilerini sürdüren MHP Seyhan adayı Abdullah Çalışkan, muhtarlarla bir araya geldi. Dernek binasında 45 mahallenin muhtarıyla buluşan Çalışkan, vatandaşın sorunlarının giderilmesi konusunda ilk başvurulan merciinin muhtarlar olduğuna dikkat çekti. Muhtarların, halkla belediyeler arasında köprü vazifesi gördüğünü anlatan Çalışkan, “Vatandaş gördüğü sorunları ilk olarak muhtarlara aktarıyor. Muhtar ise sorunu ilgili kuruma iletiyor. Yani muhtar halkın sesi oluyor. O nedenle biz muhtarlara büyük önem veriyoruz. İnşallah muhtarlarla el ele vererek belediyeyi yönetecek ve Seyhanlının sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPILIYOR
Muhtarların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını da yanıtlayan Çalışkan, “Bu yapılan kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür. Bize göre kentsel dönüşüm, adil ve yerinde olmalı. Mevcut Kentsel dönüşüm en olmaması gereken yerde yapılıyor. Çünkü kafaları ranta çalışıyor. TOKİ üzerinden AVM’lere petrol istasyonlarına yer çıkardılar. Biz böyle bir dönüşüm yapmayacağız. İhtiyaç olan mahallelerden başlayacağız. O şehrin ihtiyacı olan sosyal donatıları planlanacağız ondan sonra da kademe kademe kentsel dönüşüm başlatacağız.” diye konuştu.
 


CİHAN