MHP'de son aday İrbeç

MHP Genel Başkan Adayı ve Bağımsız Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, kendisinin ''tek başına iktidar olma'' sözü veren bir genel başkan adayı olduğunu belirtti.

MHPde son aday İrbeç
05 Eylül 2012 Çarşamba 15:01 tarihinde eklendi.

 

Yusuf Ziya İrbeç yaptığı yazılı açıklamada, 4 Kasım tarihinde yapılacak büyük kurultayda genel başkan adayı olduğunu ve parti tabanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. 
     
İlçe ziyaretlerinde büyük ilgiyle karşılandığını öne süren İrbeç, MHP tabanında bir iktidar beklentisi olduğunu ancak bu beklentinin mevcut yönetimle mümkün olamayacağını iddia etti. 
     
Sağlıklı politikalar üretilmediği, ülke sorunlarına alternatif çözümler bulunamadığı gerekçesiyle MHP'nin iktidar ateşinin uzun bir süre önce söndüğünü savunan İrbeç, tabanın umutlarını yeniden yeşertilmesi gerektiğini bildirdi. Bu açıdan bu kongreyi MHP'nin geleceği açısından bir dönüm noktası olarak gördüklerini kaydeden İbreç, ''Ben tabanımıza 'tek başına iktidar' sözü veren bir genel başkan adayıyım. Bu kongrenin statüko ile MHP'nin parlak geleceği arasında bir kapı olduğuna inanıyor ve 'tek başına iktidar olmayı başaramazsak, seçimin ertesi günü istifamızı da cebimize koyarak ortaya çıkarız' diyoruz'' dedi. 
     
Diğer adayların da böyle bir söz vermesini isteyen İbreç, MHP'nin iddiası olmayan, partiyi sıradan bir parti görünümünden kurtaramayan bir genel başkana ihtiyacı olmadığını vurguladı. 
     
MHP kongrelerinin, demokratik bir yarış, bir şölen niteliğinden uzaklaştırılmak istendiğini iddia eden İrbeç, her adayın birikimini, projelerini rahatça ve sevgi ortamında paylaşması gerektiğini kaydetti. İrbeç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
     
''Maalesef görüyorum ki mevcut yönetimin bırakın yeni bir adaya, farklı bir şey söylenmesine bile tahammülü yok. Bana, kendi seçmenlerimin ve Bahçeli'nin gözleri önünde yapılan demokrasi dışı organize saldırı tüm yurtta büyük bir infial yarattı. Telefonlarım susmuyor. Sayın Bahçeli'nin hala bu konuda özür dilemek yerine konuyu saptırma çabaları, tepkiyi daha da arttırıyor.''