MHP’den, CHP’nin Mısır ziyaretine tepki

Özcan Yeniçeri, CHP heyetinin Mısır ziyareti ile ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne olursa olsun elini zayıflatacak, ortaya koyduğu politikaları yabancı devletlerle tartışacak ya da tartışılacak bir konum ve durumun zafiyet unsuru olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

MHPden, CHPnin Mısır ziyaretine tepki
04 Eylül 2013 Çarşamba 13:35 tarihinde eklendi.

Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özcan Yeniçeri, CHP heyetinin Mısır ziyareti ile ilgili, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet olarak, diğer ülkeler ile kurmuş olduğu ilişkilerin devlet boyutunda resmi ilişkiler olmasını düşünüyoruz. O bakımdan ben bireysel olarak şunu söylemek istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne olursa olsun elini zayıflatacak, ortaya koyduğu politikaları yabancı devletlerle tartışacak ya da tartışılacak bir konum ve durumun zaafiyet unsuru olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. Bunun için ilişkilerin devletten devlete sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Yeniçeri, “Hükümetten hükümete sürdürülmesi lazım, resmi kanallardan sürdürülmesi lazım. Dolayısı ile sivil unsurların veya siyasi partilerin adeta hükümetmiş ya da devletmiş gibi bu tür ilişkiler içine girmesini doğru bulmuyoruz. Bulsa idik bu inisiyatifi öncelikle biz başlatırdık. Bizim Irak, Suriye ya da Mısır’daki yönetimlerle doğrudan siyasiler olarak ilişki kurmalar, özel ilişkiler olabilir ama bunun dışında bu kritik anlarda böyle ilişkiler kurmayı doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Çünkü sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eli zayıflamış olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eli her şart altında güçlü durmalıdır.” şeklinde konuştu.

    "PKK, SİLAHLI BOMBALI KİTLE KATLİAMINA HAZIRLANIYOR"

    Yeniçeri, konuşmasında çözüm sürecine de değindi. PKK terör örgütünün ciddi ve sansasyonel eylemlere hazırlandığını söyleyen Yeniçeri, “Silahsız eylem söylemleri yutturmacadır. AKP tarafından şımartılmış, muhatap alınmış ve propagandası yapılmış terör örgütü silahlı ya da silahsız bulduğu her fırsatta terör eylemi yapacaktır. PKK, silahlı bombalı kitle katliamına hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

    SURİYE’YE OLASI MÜDAHALE

    Milletvekili Yeniçeri, Suriye’ye olası müdahale konusunda da, “Suriye, dünyadan önce Ortadoğu’nun, Hıristiyanlardan önce İslam ülkelerinin kendi iç işidir.” dedi. İslam ülkelerinin harekete geçirilmesi gerektiğini aktaran Yeniçeri, "Bölge ülkeleri olan İran, Türkiye, Mısır,Irak, Arabistan hem gaz kullanılmasının cezalandırılması hem de Suriye’deki barışın sağlanması konusunda inisiyatif almalıdır. Türkiye kendi coğrafyasının devamı, toplumunun uzantısı, tarihinin parçası, komşusu ve dindaşı olan Suriye’nin Esed rejimi yüzünden yakılıp yıkılmasına öncülük edemez.” diye konuştu.


CİHAN