MHP'den Hüseyin Çelik'e cevap

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Partimize ve Sayın Genel Başkanımıza laf söylemek Hüseyin Çelik'in haddi değildir” değerlendirmesinde bulundu.

MHPden Hüseyin Çelike cevap
14 Ağustos 2012 Salı 15:21 tarihinde eklendi.

 

 
Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili “üslupsuz ve çirkin” ifadeler kullandığını öne sürdü.
 
İsmet Büyükataman, “Ülkemizi böldürmemeye kararlı olan ve her vesileyle milletimizi ve iktidarı uyaran, ikaz eden partimize ve Sayın Genel Başkanımıza laf söylemek Hüseyin Çelik'in haddi değildir” görüşünü savundu.
 
Hüseyin Çelik'in, “PKK birkaç Mehmet'i şehit etti diye Meclis'i toplayamayız” şeklinde bir ifade kullanmadığını açıkladığını belirten Büyükataman, “Sayın Çelik'in ifadeleri kayıtlarda mevcuttur. Sayın Çelik, dün söylediğini bugün inkar eden bir gelenekten geldiği için bu inkarını yadırgamıyoruz” görüşüne yer verdi.
 
Hatadan dönmenin insana özgü bir fazilet olduğunu belirten Büyükataman, şunları kaydetti:
 
“Özür dilemek bir erdemdir. Ermeni'den, bölücüden, İngiliz ajanlarından özür dileyenlerin sıra şehit annelerine gelince 'Özür dilenecek bir şey yok' diyerek pişkinliğe devam etmesini milletimizin takdirine bırakıyoruz. Sayın Çelik, artık şehitlerimizi ve yakınlarını incitecek ifadeler kullanmayı bırakmalıdır. Çelik ve AKP'liler Oslo'da kirlenen ağızlarına partimizi ve liderimizi alırken daha dikkatli ifadeler kullanmalıdır.”