MHP'den, Karadayı yorumu

Oktay Vural, "28 Şubat’ın mağduru olarak çıkanların aynı zamanda 28 Şubat’ın hedef aldığı siyasi düşünceyi bölmek ve dönüştürmek ve değiştirmek isteyen bir siyasal düşünceyle ortaya çıkmaları tesadüfi değildir." dedi.

MHPden, Karadayı yorumu
03 Ocak 2013 Perşembe 13:31 tarihinde eklendi.

 

Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara’ya götürülmesi ile ilgili bir soru üzerine Vural, konu ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğine dikkat çekti.

Oktay Vural, "28 Şubat’ın hedeflediği siyasal yapılanma kimin sayesinde gerçekleşmiştir? 28 Şubat’tan önce düşünceleri farklı olanlar bugün farklı düşünüyorsa, 28 Şubat’ın arzu ettiği siyasi mimari kimlerin sayesinde gerçekleşmiştir? Asıl bu yöne de bakmak lazım. Kimin önünü açmıştır? Buna da bakmak lazım. Dolayısı ile 28 Şubat’ın mağduru olarak çıkanların aynı zamanda 28 Şubat’ın hedef aldığı siyasi düşünceyi bölmek ve dönüştürmek ve değiştirmek isteyen bir siyasal düşünceyle ortaya çıkmaları tesadüfi değildir.”  diye konuştu. 

CİHAN