MHP'li Başkan Kılıç'ın 'tutukluluk' itirazı reddedildi

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç'ın, Edremit 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen 'imar yolsuzluğu' dosyasından aldığı tutukluluk kararının kaldırılması istemiyle avukatlarınca yapılan başvuru, mahkeme tarafından reddedildi.

MHPli Başkan Kılıçın tutukluluk itirazı reddedildi
17 Mayıs 2013 Cuma 23:47 tarihinde eklendi.

 

 
Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde, rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile diğer 3 tutuklu sanığının, dün görülen davada tahliyelerine karar verilmişti.

Başkan Kılıç'ın, imar yolsuzluğuyla ilgili başka bir soruşturma kapsamında hakkında verilen tutuklama kararına yapılan itirazın kabul edilmesi halinde cezaevinden çıkabileceği belirtilmişti.
 
Bu kapsamda Kılıç'ın avukatları, Edremit Adliyesi 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren dava için tutukluluk kararın kaldırılması yönünde başvuruda bulundu. Talebi görüşen mahkeme heyeti, başvuruyu reddetti ve Kılıç'ın bu davada tutukluluk halinin devam etmesini kararlaştırdı. Edremit Adliyesinde bekleyen Kılıç'ın avukatları ve yakınları bunun üzerine adliyeden ayrıldı. 

DHA