MHP'li Demirel Tıp Bayramı'nı kutladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, 14 Mart Tıp Bayramı'nın kültürel temeline vurgu yaparak, ''Bize ait ve bizden olan 14 Mart Tıp Bayramı'nda tüm doktorlarımızın tıp bayramını kutluyorum'' ifadesine yer verdi.

MHPli Demirel Tıp Bayramını kutladı
13 Mart 2012 Salı 18:32 tarihinde eklendi.

Demirel açıklamasında, Sultan 2. Mahmut'un 1827'de ''Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'' adlı askeri tıp okulunu açtığı gün olan 14 Mart'ın, ilk kez işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin tepkisi olarak 1919 yılında ''Tıp Bayramı'' olarak kutlandığına dikkati çekti. 
    
Hekimlerin tarih boyunca yalnız insan sağlığı için değil, vatanın varlığı ve birliği için de mücadele verdiğini belirten Demirel, şunları kaydetti: 
    
''Ne ithal bir gündür 14 Mart, ne de ithal hekimlerle bugünlere gelinmiştir. 
    
TBMM'nin açılışının ardından çıkarılan yasaların üçüncüsünün (3 Mayıs 1920) Sağlık Bakanlığı'nın kurulmasına dair kanun olması da sağlığa ve sağlık çalışanlarına verilen değerin göstergesidir. Bugün kimi bir cadde, kimi bir sokak, kimi stadyum, kimi okul adı. Ama hepsi Türk doktorları. 
    
Geçmişte hizmeti geçen tüm meslek büyüklerimizi ve onlara hak ettikleri değeri verenleri rahmet ve saygıyla anarken, bize ait ve bizden olan 14 Mart Tıp Bayramında tüm doktorlarımızın tıp bayramını kutluyorum.''