MHP'li Kılıç: Samsun esnafı borç batağında

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun'un en büyük sorunun işsizlik ve esnafın içine düştüğü borç batağı olduğunu söyledi

MHPli Kılıç: Samsun esnafı borç batağında
21 Mayıs 2013 Salı 16:07 tarihinde eklendi.

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun'un en büyük sorunun işsizlik ve esnafın içine düştüğü borç batağı olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun'da yaşanan en büyük sorunun işsizlik ve sefalet olduğunu savundu. Kılıç, "Samsun’un bir çok sorunu var. Birinci sorunları işsizlik ve sefalettir. Eğitim düşüklüğü, sanayinin artmaması, esnafın içerisinde bulunduğu borç batağının artması, tarıma dayalı üretimin her geçen gün azalması, kentte yaşanan ve çözülmeyi bekleyen sorunlar olarak sıralanabilir." dedi. Samsun’da her yıl bin 200 boşanma vakası gerçekleştiğini dile getiren Kılıç, "Bu boşanma vakalarına her yıl 100’er çift daha ekleniyor. Boşanma sebeplerinin birinci nedeni şiddetli geçimsizlik. Şiddetli geçimsizliğin birinci nedeni ise ekonomik açmazdır. Eskiden boşanma vakaları azdı, şimdi boşanmayı engellemek için zorlaştırıcı yasal düzenlemeler yapılıyor. Ancak buna rağmen Samsun’da boşanma vakaları her yıl artıyor." şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR HERKESLE KAVGALI"

Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ile il genelinde yaşayan herkes ile kavgalı hale geldiğini öne sürdü. Samsun’da barışın sağlanması gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Kılıç, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kavgalı olmadığı kimse yok. Herkesle kavgalı. Samsun’un barışa ihtiyacı var. Samsun barış istiyorsa, AK Parti dönemini bitirmelidir." dedi.

"MHP, DİSİPLİN KURULU KARARINI VERMEDİ "

Öte yandan açıklamasında MHP İl Başkanlığı Disiplin Kurulu’na sevk edilen MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek, Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun ve Alperen Carus ile ilgili sürdürülen çalışmanın devam ettiğini söyleyen MHP il Başkanı Şaban Kılıç, "Disiplin kurulana verilen arkadaşlarla ilgili verilecek karar başımızın üstündedir. Arkadaşlarımızla ilgili çalışma disiplin heyetinde devam ediyor." açıklamasında bulundu.


CİHAN