MHP'li Sünni başkanın ''cemevi'' vasiyeti

Aydın’ın Söke ilçesinde, 80 yaşında kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren MHP Söke İlçe eski Başkanı Mehmet Fırat, vasiyeti üzerine cami yerine cemevinde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

MHPli Sünni başkanın cemevi vasiyeti
25 Mayıs 2016 Çarşamba 19:46 tarihinde eklendi, 1.291 kez okundu.
Aydın’ın Söke ilçesinde, 80 yaşında kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren MHP Söke İlçe eski Başkanı Mehmet Fırat, vasiyeti üzerine cami yerine cemevinde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sünni olan Fırat'ın oğlu Murat Fırat, "Rahmetli babamın can arkadaşlarının pek çoğu her zaman Aleviler oldu" dedi.
 
Evli, üç çocuk babası avukat Mehmet Fırat, bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde, dün yaşamını yitirdi. MHP Söke İlçe eski başkanı olan Fırat’ın ölümü yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Fırat için, sünni olmasına rağmen vasiyeti üzerine Söke Cem Evi’nde bugün cenaze töreni düzenlendi.
 
Kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden, Söke Cem Evi Derneği Başkanı Şevki Kaya, "72 milletle aynı yerde yaşayan bir toplumuz. Bizim için kişinin Alevi veya Sünni olması çok fazla önemli değil. Bizi benimseyen ve olduğu gibi kabul eden herkes bizim başımızın tacıdır. Kapımız herkese açıktır. Bu arkadaşımız da ölmeden önce böyle bir vasiyette bulunmuş. Biz de ona yakışır bir şekilde cenaze töreni düzenliyoruz. Türkiye’de tabuların artık yıkılması gerekiyor. Bundan sonrada bu tür güzel şeylerin olacağına inanıyorum" dedi.
 
"CAN DOSTLARI ALEVİLERDİ"
 
Mehmet Fırat’ın oğlu Murat Fırat da kendisinin gönlünden geçenin de böyle bir tören olduğunu söyledi. Murat Fırat, "Rahmetli babamın can arkadaşlarının pek çoğu her zaman Aleviler oldu. Kendisi Sünni mezhebinden olmasına rağmen Alevileri çok severdi. Çevremizde ve sıkıntılı olan toplum nedeniyle böyle bir karar almak bizim için zor oldu. Ancak, cenaze töreninin burada yapılması bizleri gururlandırdı" diye konuştu.
 
Bornova Cem Evi’nden gelen Alevi dedesi Hıdır Gül’ün kıldırdığı namazın ardından Fırat’ın son kez Yenicami Mahallesi’ndeki evinin önünden geçirilen cenazesi, helallik alındıktan sonra Söke Granta Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DHA