MHP'li Yeniçeri, Çelik'e sözlerini iade etti

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, iktidarın, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, birliğini ve bütünlüğünü savunmadığını iddia etti

MHPli Yeniçeri, Çelike sözlerini iade etti
15 Temmuz 2013 Pazartesi 15:42 tarihinde eklendi.

Özcan Yeniçeri, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik 'saygısız ifadelerle haddini aştığını' belirterek, "Bu ifadeleri kendisine aynen ve taahhütlü olarak iade ediyoruz." dedi.

PKK'nın, asayiş timleri, infaz timleri kurduğunu, silahlı cenaze törenleri düzenlediğini ifade eden Yeniçeri, hükümetin, "Çekilecek, barış olacak" diyerek, olanı biteni halktan sakladığını ileri sürdü. Yeniçeri, "AKP, Balkan savaşları sırasında Türk milletine bozgunu yaşatan gafil, basiretsiz ve korkak devlet yöneticilerine benziyor. PKK, ortaya koyduğu bu eylemlerle sürecin çözümünü aldı götürdü, Başbakan'ın elinde kalan ise yalnızca süreç kısmıdır." şeklinde konuştu.

35. MADDENİN DEĞİŞMESİ

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesini de değerlendiren Yeniçeri, BDP’nin, Genel Kurul'daki görüşmelerde Türk ve milli kelimelerinin yasa metinlerinden çıkarılması için verdiği önergesinin her şeyi özetlediğini söyledi. Yeniçeri, "BDP, Türk ve milli kavramlarını ‘tamamen çıkaralım’ diyor. AKP, ‘yavaş yavaş, hazmettire hazmettire bunu yapıyoruz’ diyor. Açıkça AKP ile BDP birisi ümmet diğeri etnik ırkçılıkları nedeniyle Türk kavramına her anlamda karşılar. Bu iki parti de bu nedenle Türk kelimesine, boğanın önüne tutulan kırmızı şala duyduğu öfkeye benzer bir öfke duyuyor." diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK’İN SÖZLERİNE CEVAP

Yeniçeri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklamalarına işaret ederek, Çelik’in söylediklerinin, ancak "kimyası, dengesi ve ruh sağlığı bozuk olanların ağzından çıkabileceğini" belirtti. Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hüseyin Çelik, bu galiz, saygısız ve aşağılık ifadelerle haddini fena halde aşmıştır. Bu ifadeleri öncelikle kendisine aynen ve taahhütlü olarak iade ediyoruz. Öyle görünüyor ki Çelik, sırtını çözüm ortağı PKK’ya dayamış MHP’ye meydan okumaktadır. AKP’nin kurduğu saadet zincirinin seçimle birlikte sona erecek olması AKP’yi ve Çelik’i bunalıma sokmuştur. Çelik, MHP’yi adeta bir deprem sonrası birbirleriyle hiçbir ilişkisi ve bağlantısı olmayan insanların toplandığı deprem çadırı olan AKP sanıyor. Yanılıyor. AKP yokken MHP vardı ve AKP yok olduğunda MHP var olmaya devam edecektir. AKP bir döner ve slalom partisidir. AKP’nin siyasi yemeği döner, sporu ise dopingli slalomdur. Çelik, MHP liderinin uçak korkusundan söz etmiş, hangi müziği dinlediğinden ya da hangi yemeği yediğindense söz etmemiş. Bizim bildiğimiz MHP’lilerin, Çelik ve AKP zihniyetini taşıyanlarda olmayan bir tek korkusu vardır; o da Allah korkusudur. Söz gelimi, MHP liderinin ata binme ya da attan düşme gibi bir korkusu yoktur."


CİHAN