MHP’li Yeniçeri’den Arınç’a mehter tepkisi

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ’10. Yıl Marşı yerine Mehter Marşı ile başlasak daha anlamlı olurdu.' şeklideki sözlerini eleştirdi.

MHPli Yeniçeriden Arınça mehter tepkisi
27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:50 tarihinde eklendi.

Bu sözlerin tefrikaya kapı araladığını kaydeden Yeniçeri, “Mehter Marşı İstiklal Marşı’nın, İstiklal Marşı Mehter Marşı’nın, Mehter Marşı Onuncu Yıl Marşı’nın tamamlayıcısıdır. Birbirinin karşıtı ve alternatifi değildir. Bunları birbirine karşı, bunları birbirine aykırıymış gibi görmek ve göstermek iyi niyetli, vatansever bir yaklaşım biçimi değildir.” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Manisa’daki bir açılış sırasında dile getirdiği “10’uncu Yıl Marşı yerine, Mehter Marşı ile başlasak daha anlamlı olurdu.” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Yeniçeri, “AKP iktidarı döneminde marşlar dahil ayrışmaktan, bölünmekten ve ötekileştirilmekten nasibini almayan hiçbir değer kalmamıştır. Laik-antilaik, içen-içmeyen, türbanlı-başı açık gibi akla gelen ya da gelmeyen hemen her konuda ayrıştırılan bir Türkiye ile karşı karşıyayız.” diye konuştu.

AK Parti zihniyetinin Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'ni birbirinin rakibi ve karşıtı olarak gösterdiğini savunan Yeniçeri, “Bu zihniyet Osmanlı’nın yüceliğine her fırsatta vurgu yaparken, Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle yüzleşmekten ve hesaplaşmaktan söz etmektedir.” ifadesini kullandı. Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye’nin birbirinin devamı ve tamamlayıcısı olduğunu kaydeden Yeniçeri, şöyle devam etti: “Ey Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı devletinin alternatifi değildir. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı devletinin karşıtı değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 1299 yılında kurulmuş Osmanlı devletidir. Osmanlı devleti 1923 yılında kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Mehter Marşı İstiklal Marşı’nın, İstiklal Marşı Mehter Marşı’nın, Mehter Marşı Onuncu Yıl Marşı’nın tamamlayıcısıdır. Birbirinin karşıtı ve alternatifi değildir. Bunları birbirine karşı, bunları birbirine aykırıymış gibi görmek ve göstermek iyi niyetli, vatansever bir yaklaşım biçimi değildir.”

Yeniçeri, konuşmasında medyayı da eleştirdi. Medyanın MHP’nin Adana mitingini görmezden geldiğini ileri süren Yeniçeri, o güne ait bazı gazete manşetlerini basın mensuplarına gösterdi. Yeniçeri, “Medya MHP’nin Adana’daki mitingini görmezden gelirken Erdoğan’ın Reyhanlı toplantısını saatlerce ekrana taşıdı.” dedi.


CİHAN