MHP'nin teklifine yeşil ışık

Melih Gökçek; İslam, Hristiyan ve Musevi dini mensupları tarafından kutsal kabul edilen, İsrail-Filistin çatışmasının yaşandığı Kudüs şehrindeki Mescid-i Aksa'nın çevre düzenlemesini yaptırmak için girişimde bulunacak.

MHPnin teklifine yeşil ışık
11 Şubat 2014 Salı 17:26 tarihinde eklendi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısında, üç ilahi dinin buluştuğu peygamberler şehri Kudüs gündeme geldi. Toplantıda MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz ve MHP'li üye Hüseyin Günay, Kudüs içindeki Mescid-i Aksa Mabedi ile Mescid-i Aksa'nın hemen yakınında bulunan ve bugün Türkiye müslümanları tarafından Mescid-i Aksa zannedilen sekiz köşeli Kubbet-us-Sahra Mabedi'nin peyzaj ve çevre düzenlemesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması yönünde önerge verdi.
 
Oy birliğiyle geçti
 
Önergeye Ak Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz da destek verdi. Önergede, ayrıca, "İsrail'in kuzeyinde, Akdeniz kıyısında yer alan Akka şehrinde bulunan Cezzar Ahmet Paşa ve Süleyman Paşa Türbesi'nin onarılması hususunda da gereğin meclisin bilgisine arz ederiz" denildi. CHP grubunun da destek verdiği önerge, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçirildi. Belediyenin Dışişleri Daire Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı nezdinde İsrail ile temasta bulunacak.
 
Günay, konu hakkında, şunları söyledi:
 
"Kudüs'e geçtiğimiz günlerde bir ziyaret gerçekleştirdim. İsrail yönetimindeki Kudüs'te Mescid-i Aksa içinde müslümanlar özgürce ibadet edemiyor. Mescid-i Aksa ilgiye muhtaç, oysa Yahudilere ait yerlerin çevre düzenlemesi çok güzel. Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünyanın dört bir tarafındaki kardeş şehirlere park yapıyor. 'Acaba belediyenin Mescid-i Aksa'ya da bir katkısı olabilir mi?' diye düşündüm." (Milliyet)