''MHP'ye karşı kirli bir algı operasyonu''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidar partisinin, uygulanan yanlış politikalardan dolayı kendinden kopan seçmenlerin MHP'ye yönelmesini engellemek amacıyla kirli bir algı operasyonu sürdürdüğünü iddia etti.

MHPye karşı kirli bir algı operasyonu
26 Şubat 2015 Perşembe 17:01 tarihinde eklendi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidar partisinin, uygulanan yanlış politikalardan dolayı kendinden kopan seçmenlerin MHP'ye yönelmesini engellemek amacıyla kirli bir algı operasyonu sürdürdüğünü iddia etti.
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin muhalefete kumpas ve komplo hazırlığında olduğunu iddia ederek, "İç güvenlik yasasında MHP'nin tutumunu HDP ile aynı kefeye koyan zihniyetin kirli algı operasyonu deşifre edilmiştir" dedi.
 
MHP'nin adını ve yöneticilerini yalan ve iftiralarla kirletmeye yönelik hiçbir derin algı operasyonunun tutmayacağını belirten Vural, millete ve devlete kumpas kuranları deşifreye devam edeceklerini söyledi.
İç güvenlik paketi çerçevesinde, MHP'yi molotof atanlar ve şiddet eylemleri gösterenlerle aynı kefeye koyan AK Parti'nin bu oyununun bir iftira olduğunu kaydeden Vural, "Kirli çevrelerle partimizi ve yöneticilerimizi ilişkilendirme gayretleri, kirli ittifakların senaryosunun uygulanmasından başka bir anlam taşımamaktadır" dedi.
 
Vural, şöyle devam etti: "MHP olarak molotof, bonzai, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini şiddete dönüştürmek isteyenler hakkındaki düzenlemelere 'evet' dedik. 'Molotoflu saldırı olursa sorumlusu muhalefettir' diyenler, aslında bir senaryo planladıklarını itiraf ediyorlar. Bugüne kadar terörle, PKK ile İmralı ile yaptığı dansın üstünü örtmek isteyen bir senaryo hazırlığı. Uyarıyorum: Davutoğlu'nu yöneten derin AKP'nin kadroları. Milletin aleyhine kurduğunuz bu kumpas deşifre edilmiştir. Milletimiz, KCK'nın kuruluşunda hangi kamu görevlilerinin görev aldığını öğrenmek istemektedir. KCK'nın içini AKP'nin neden boşalttığını öğrenmek istemektedir. Serap'ı yakan molotofu atanların içerisinde MİT görevlisine bu görevi kimin verdiğini öğrenmek istemektedir. İç güvenlik yasasında MHP'nin tutumunu HDP ile aynı kefeye koyan zihniyetin kirli algı operasyonu deşifre edilmiştir. MHP olarak bizim tavrımız açık ve nettir. Biz yargının yürütmeye bağlanmasını istemiyoruz. Valiye keyfi gözaltı yetkisi verilmesini istemiyoruz. Biz güvenlik güçlerinin siyasi bir inzibata dönüşmesini istemiyoruz. Jandarmanın, PKK'nın isteği ile tasfiye edilmesini istemiyoruz. Terörle, şiddetle mücadeleden yanayız, müzakereden yana değiliz. Eğer yüreğin yetiyorsa Davutoğlu, terörle müzakereden vazgeç, terörle mücadele et. Adalet ve Kalkınma Partisi, muhalefete kumpas ve komplo hazırlığındadır. Bugün bizi HDP ile birlikte gösterenlerin Türkiye'yi diktatörlüğe götürecek, hukuk devletinden uzaklaştıracak maddeler geçtikten sonra sözde bir algı operasyonu ile bir uzlaşma arayışı da bu kirli ittifakın yeni bir cephesidir. Biz bu oyunun farkındayız. Bunları meşrulaştıracak hiçbir uzlaşma ve diyaloğun içinde olmayız. AKP'nin ısrarla oluşturmak istediği algı operasyonu çerçevesindeki iddialar yalandır ve iftiradır. Oluşturulmak istenen bu algı, yürüttüğümüz haklı mücadelemizin milletimiz tarafından benimsendiğini ortaya koymaktadır. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı'nın gerek Sayın Başbakan'ın ifadeleri, MHP'ye yönelik iftira ve yalanlar, derin unsurların oluşturmak istediği senaryonun unsurlarıdır. MHP ve yöneticilerin kirletmeye yönelik hiçbir yalan ve iftira, bizi mücadelemizden vazgeçirmeyecektir."
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, ÖSYM'nin Cizre'yi güvenlik gerekçesiyle sınav merkezi olmaktan çıkarmasına ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı'nın ve egemenliği altında olan bir yerde güvenliğin oluşmadığı iddiasıyla bir sınavı yapamamak milletin egemenliğini askıya almak demektir. Bu, devleti yönetecek bir iradenin olmadığını ortaya koymaktadır" dedi.

DHA