"MHP'ye tehdit sökmez"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘MHP Engin Alan'ı ihraç etmezse, teröre bulaştığı gerekçesi ile kapatma davası açılabilir’ yorumlarına sert tepki gösterdi.

MHPye tehdit sökmez
10 Ekim 2013 Perşembe 16:39 tarihinde eklendi.

Vural, "MHP’yi hiçbir şeyle korkutamazlar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. MHP’ye tehdit sökmez." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, bir gazetecinin, "AKP kulislerinde, MHP’nin Engin Alan’ı ihraç etmemesi durumunda kapatma davası ile karşı karşıya kalabileceği konuşuluyor." şeklindeki sözlerine üzerine, "MHP’yi hiçbir şeyle korkutamazlar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. MHP’ye tehdit sökmez." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Engin Alan ile ilgili, "Gereği neyse o yapılır." şeklindeki açıklamaları da Vural’a soruldu. Vural, "Bozdağ’a mı düşmüş gereği yapılacak demek. Sen ne karışıyorsun. Yürütmenin bu tavrını kınıyorum. Bunlarla ilgili hususlar yargı ve TBMM’nin değerlendireceği hususlardır. MHP olarak bu konuda değerlendirmelerimiz devam ediyor… Bu ifadeler adeta yasamaya da hakim, emredici, buyurgan ifadeler olup TBMM nin şahsiyetini yok sayan, varlığını dikkate almayan bir tarzdır. Bu konuda ortaya koydukları bu tavrı kınıyorum." dedi.

Vural, Engin Alan’ın cezasının onanması ile ilgili, "Cezayı kabul etmemiz, içimize sindirmemiz söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu. "Engin Alan’ı tutuklayanlar, tutukluluğunu devam ettirmek isteyenler, bugün gereğinin de yapılmasını istemektedir ki, Alan’ın tutuklu olarak yargılanmasının bile siyasi iradenin baskısı ile oluştuğunu açık ve net şekilde ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

"Gitsinler kendilerine baksınlar" diyen Vural, "PKK ile iş tutuyorlar. PKK silahı ile tehdidi ile milletin adını, kimliğini peşkeş çekiyorlar. Birgün gelir cumhuriyet savcıları bu konuda, PKK ile iş tutarak, anlaşarak Türk milletine darbe yapan bu zihniyeti yargılamasını bilir." şeklinde konuştu.


CİHAN