Miami'nin 'kanlı' zaferi

Chicago'yu mağlup eden Miami takımında, Wade ile çarpışan Ömer Aşık'ın çenesinde kanama oldu

Miaminin kanlı zaferi
19 Mayıs 2011 Perşembe 11:21 tarihinde eklendi, 1.323 kez okundu.

 

NBA’de Miami Heat, Ömer Aşık’ın formasını giydiği Chicago Bulls’u deplasmanda 85-75 mağlup ederek Doğu Konferansı final serisine 1-1 eşitlik getirdi ve saha avantajını ele geçirdi. Wade ile çarpışan Ömer'in çenesinde kanama olunca milli oyuncu kenara gelmek zorunda kaldı. Ömer'in kenara gelişinden sonra savunmada zorluklar yaşayan Chicago, Miami'ye boyun eğdi. Soyunma odasına götürülen milli oyuncunun çenesine 3 dikiş atıldı.
 
NBA’de Doğu Konferansı final serisi ikincinci maçında Ömer Aşık’lı Chicago Bulls, evi United Center’da Miami Heat’i ağırladı.
 
Maça kötü bir başlangıç yapmasına rağmen ikinci çeyrekte oyunun kontrolünü ele geçiren Miami Heat, süper yıldızları LeBron James ve Dwyane Wade’in skorer oyunuyla salondan 85-75’lik skorla galip ayrıldı. Bu galibiyetle Doğu Konferansı final serisine 1-1 eşitlik getiren Florida ekibi, saha avantajını da ele geçirdi.
 
Miami’de ilk maçta beklentilerin altında kalan LeBron James 29 sayı, 10 ribaund, 5 asist ve 3 top çalmayla geceye damga vururken, Dwyane Wade de 24 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve 2 blokla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
 
Konuk ekipte bu sezon ilk kez play-off’larda forma giymeye başlayan Udonis Haslem de kenarda gelerek 13 sayı üretti. Tecrübeli oyuncu istatistiklerine de 5 ribaund ve 2 asist ekledi.
 
Chicago’da Derrick Rose 21 sayı, 8 asist ve 6 ribaundla takımının en skorer ismi olurken, Luol Deng 13 sayı, 5 ribaund, 2 asistle, Joakim Noah da 9 sayı ve 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.
 
Milli basketbolcu Ömer Aşık, kenardan gelerek 17 dakika süre aldığı karşılaşmayı 2 ribaund ve 1 blokla noktaladı. Oyunda kaldığı süre içinde skor üretemeyen çaylak oyuncu, Dwyane Wade ile havada çarpıştıktan sonra kenara gelmek zorunda kaldı.