Michael Jordan mı Kobe Byrant mı?

Los Angeles Lakers antrenörü Phil Jackson, Michael Jordan - Kobe Bryant kıyaslamasına son verilmesini istedi. Jordan'ın kimseyle karşılaştırılamayacağını vurgulayan Jackson, Kobe'ye haksızlık yapıldığını savundu.

Michael Jordan mı Kobe Byrant mı?
15 Mart 2011 Salı 18:37 tarihinde eklendi, 3.920 kez okundu.

 

Phil Jackson, hem Michael Jordan hem de Kobe Bryant'ı çalıştırdı.  Jackson, Jordan önderliğindeki Bulls ile 6 kez şampiyon oldu.  Shaquille O'neal-Kobe Bryant ortaklığı ile yüzük sayısını 9'a çıkaran Jackson, son 2 yıldır, Kobe'nin liderliğini yaptığı takımla 2 şampiyonluk daha yaşadı ve nba tarihinin en fazla şampiyon olan koçu unvanını eline geçirdi.
 
2 büyük yıldızı da çalıştırdığı için, Jackson'dan sık sık Jordan ile Bryant'ı karşılaştırması isteniyor. "Los Angeles Times" gazetesine konuşan deneyimli koç, bu konuda ilk kez bu kadar net konuştu.  Jackson'a göre, basketbol sahasına, henüz Jordan ile karşılaştırılabilecek bir oyuncu ayak basmadı.
 
Jackson; "Kobe'nin, Michael ile birçok benzer özelliği var. Ancak onun gibi olmayı ummak başka onun gibi olabilmek başka" dedi. Michael Jordan'ın her türlü karşılaştırmada denklemden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Jackson; "Sadece Kobe'yi değil; kimseyi Jordan ile kıyaslayamazsınız.  Bu hiç de adil değil.  Jordan çok özel bir oyuncuydu. Kobe'nin ise kendine has başka özellikleri var" ifadelerini kullandı.  Bu sözleri Kobe'yi küçümsemek için sarfetmediğini dile getiren deneyimli koç,  sürekli Jordan ile kıyaslanmasının Kobe için de haksızlık olduğunun altını çizdi.
 
NTVSpor